Prva kapetanica na brodu kompanije Virgin Voyages

578
Foto: Virgin Voyages

Osnivač Virgin grupe Sir Richard Branson i predsjednik te izvršni direktor tvrtke Virgin Voyages Tom McAlpin objavili su imenovanje kapetanice Wendy Williams kao zapovjednika broda za krstarenje „Scarlet Lady“, prvog broda kompanije.

Kada Williams preuzme kormilo u proljeće 2020., postat će prva Kanađanka koja će biti kapetanica kruzera tog brenda.

“Kapetanica Wendy ima dugu pomorsku karijeru što je čini izvrsnim izborom za vođenje „Scarlet Lady“, dok je njezin je duh i želja za drugačijim pristupom životu na moru čini savršenom da se pridruži obitelji Virgin Voyages”, rekao je Tom McAlpin, predsjednik i glavni izvršni direktor Virgin Voyagesa.

Podrijetlom iz obalnog grada Sept-Îles u Quebecu na sjeveroistočnoj obali Kanade, Williams sada živi na svojoj farmi na otoku Vancouver u Britanskoj Kolumbiji. Williams ima više od 28 godina radnog iskustva na brodovima. Njezin životopis obuhvaća više od desetljeća na poziciji zapovjednika broda u komercijalnom ribolovu na zapadnoj obali Kanade, kao i kapetana trajekta. Iako je provela više od 15 godina radeći na mostu mega brodova za krstarenje, njezina uloga u Virgin Voyagesu bit će njezina prva promocija kao zapovjednika na kruzeru.

“U mojim venama je morska voda i ništa mi ne donosi veću radost nego biti na moru”, rekla je Williams.

“Ostvario mi se san raditi s tvrtkom Virgin Voyages, tvrtkom koja je usredotočena na stvaranje nevjerojatnog iskustva ne samo za naše putnike, već i za našu posadu; dok također poduzimamo mjere kako bismo smanjili naš utjecaj na oceane”, dodala je buduća zapovjednica.

Prošle je godine Virgin Voyages objavio svoj program Scarlet Squad, inicijativu posvećenu premošćivanju jaza između spolova u vodstvu u pomorskoj industriji, gdje žene predstavljaju manje od tri posto radne snage. Program ima za cilj regrutiranje, podršku i mentorstvo ženskih talenata na brodu i povećanje mogućnosti za rukovodeće uloge na pomorskim, tehničkim i hotelskim položajima na brodu.

Dok je Virgin Voyages još uvijek u ranoj fazi odabira posade za „Scarlet Lady“, tvrtka je već zaposlila Wendy Williams, kao i gotovo desetak drugih časnica, uključujući Jill Anderson kao direktoricu hotela, Christin Wenge kao časnicu za sigurnost, Lindsay Kerber kao časnicu za okoliš među ostalim ženama, drugim i trećim časnicama.

Kao odgovor na nova ograničenja američke vlade na putovanje na Kubu iz Sjedinjenih Država, Virgin Voyages također je osmislio nove itinerere, uključujući 5-dnevnu plovidbu Riviera Maya u Cozumel / Playa Del Carmen u Meksiku. Četverodnevna krstarenja sada će postati Fire and Sunset Soirées, koji uključuje zalazak sunca s Key Westa i polazak iz Biminija u ponoć. Sedmodnevni itinereri uključuju posjet Dominikanskoj Republici, Bahamima i San Juanu u Puerto Ricu.

RI

IZVORMaritime Executive
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.