Oshima predstavila revolucionarni dizajn bulkera

365
Foto: DNV GL

Oshima Shipbuilding, koja se našla među najboljim graditeljima brodova za rasuti teret u svijetu, predstavila je novi Ultramax dizajn, za koji tvrdi da ima 50% smanjenje EEDI-ja.

Oshima Ultramax 2030 će biti pogonjen na LNG, s motorom tvrtke Wärtsilä. Osim optimizirane forme trupa i tvrdog jedra, dizajn iz japanskog brodogradilišta nudi ultra-niske emisije u luci, korištenjem solarnih panela i baterija tijekom čekanja i operacija u luci.

Dizajn je osmišljen u suradnji s DNV GL-om i predstavlja početak suradnje između njih, s ciljem stvaranja nulte emisije brodova.

“Kako bi se pomoglo industriji u ispunjavanju ambicioznih ciljeva smanjenja emisija stakleničkih plinova koje je postavio IMO, industrija se treba udružiti kako bi unaprijedila dizajn brodova, iskorištavajući postojeće i nove tehnologije”, komentirao je Trond Hodne, direktor prodaje i marketinga DNV GL-a.

“Ovo partnerstvo pokazuje kako se može doći do takvog pristupa. Dizajn prepolovljuje EEDI usporedivih brodova i postavlja novi standard za brodove za rasute terete s niskim emisijama”, dodao je Hodne.

RI

IZVORSplash247
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.