Oshima predstavila revolucionarni dizajn bulkera

344
Foto: DNV GL

Oshima Shipbuilding, koja se našla među najboljim graditeljima brodova za rasuti teret u svijetu, predstavila je novi Ultramax dizajn, za koji tvrdi da ima 50% smanjenje EEDI-ja.

Oshima Ultramax 2030 će biti pogonjen na LNG, s motorom tvrtke Wärtsilä. Osim optimizirane forme trupa i tvrdog jedra, dizajn iz japanskog brodogradilišta nudi ultra-niske emisije u luci, korištenjem solarnih panela i baterija tijekom čekanja i operacija u luci.

Dizajn je osmišljen u suradnji s DNV GL-om i predstavlja početak suradnje između njih, s ciljem stvaranja nulte emisije brodova.

“Kako bi se pomoglo industriji u ispunjavanju ambicioznih ciljeva smanjenja emisija stakleničkih plinova koje je postavio IMO, industrija se treba udružiti kako bi unaprijedila dizajn brodova, iskorištavajući postojeće i nove tehnologije”, komentirao je Trond Hodne, direktor prodaje i marketinga DNV GL-a.

“Ovo partnerstvo pokazuje kako se može doći do takvog pristupa. Dizajn prepolovljuje EEDI usporedivih brodova i postavlja novi standard za brodove za rasute terete s niskim emisijama”, dodao je Hodne.

RI

IZVORSplash247
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.