MOL potpisao program za kadete za Sjevernu pomorsku rutu

590
Foto: ilustration / Pixabay licenca

Japanski Mitsui O.S.K. Lines (MOL) potpisao je 5. lipnja Memorandum o razumijevanju s Državnim sveučilištem za pomorstvo i unutarnju plovidbu Admiral Makarov u Rusiji za obuku pomoraca za operacije na Sjevernoj pomorskoj ruti.

MOL posluje s LNG tankerima ledolomcima za projekt Yamal LNG koji ima navigaciju na Sjevernoj pomorskoj ruti. Posade MOL-a imale su posebnu obuku kao što je obuka za preživljavanje u hladnoj klimi u Centru za obuku Makarov. Centar nudi obuku simulacije navigacijom u ledu koju je odobrio Class NK i akreditirala Ruska Federacija.

MOL je također počeo regrutirati kadete sa Sveučilišta Makarov, koji su obučeni na brodovima kojima upravlja MOL, s dugoročnim planom da će u budućnosti preuzeti ulogu zapovjednika ili upravitelja stroja na brodovima MOL-ove flote. Tvrtka namjerava biti jedna od vodećih brodarskih tvrtki u operacijama na Sjevernoj pomorskoj ruti i identificirala je potrebu za posebno obučenim pomorcima. Novi projekti na Arktiku nastavljaju se razvijati, a MOL nastoji razviti posebno obučeni pool za posadu uz potporu Sveučilišta Makarov.

MOL je 6. lipnja sudjelovao na prvom savjetovanju Sjeverne pomorske rute koji je organizirala Uprava Sjeverne pomorske rute Ruske državne korporacije za atomsku energiju Rosatom. Savjetovanje je održano unutar atomskog ledolomca „Arktika“, koji je trenutno u izgradnji u Baltičkom brodogradilištu u Sankt Peterburgu. Sudjelovali su i Atomflot, koji upravlja atomskim ledolomcima, ruska državna brodska tvrtka Sovcomflot, kao i PAO Novatek, glavnim dioničar projekta Yamal LNG.

RI

IZVORMaritime Executive
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.