China COSCO i ruska brodarska tvrtka potpisali suradnju o arktičkom transportu

140
Foto: Wikimedia kees torn CC BY-SA 2.0

Ruska brodarska tvrtka Sovcomflot, zajedno s proizvođačem plina Novatek i Fondom za Put svile, potpisali su sporazum s China COSCO Shippingom o transportu ugljikovodika iz ruske arktičke zone.

Prema sporazumu, potpisanom 7. lipnja, u vezi s Maritime Arctic Transport LLC (MArT), stranke će uspostaviti dugoročno partnerstvo koje će omogućiti zajednički razvoj, financiranje i provedbu cjelogodišnjih logističkih aranžmana za prijevoz tereta iz arktičke zone Ruske Federacije u azijsko-pacifičku regiju.

Tvrtke će također organizirati tranzitni teretni promet duž Sjeverne pomorske rute između Azije i zapadne Europe.

“Sporazum predstavlja važnu prekretnicu u razvoju prijevoza LNG-a proizvedenog na našim arktičkim projektima uzduž Sjeverne pomorske rute”, izjavio je Leonid Mikhelson, predsjednik Uprave NOVATEK-a.

„Razvoj MArT-a omogućit će brzu transformaciju Sjeverne pomorske rute u globalni i komercijalno učinkovit prometni koridor između pacifičkog i atlantskog bazena, kao i provedbu odluke koju je donijelo rukovodstvo Ruske Federacije za povećanje godišnjeg prometa tereta Sjevernom pomorskom rutom do 80 milijuna tona u 2024.“

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.