Sve izvjesnije da će i “3. maj” u stečaj

Orjana Antešić

125
Foto: S. Drechsler

Direktor »3. maja« Edi Kučan proglašenje stečaja u Uljanik Brodogradilištu doživio je dvojako, kao iznenađenje, ali i nešto što je bilo za očekivati. Iznenađenje samo iz razloga što se u »3. maju« još uvijek ulažu napori da se pronađe rješenje kojim bi se izbjegao taj neželjeni scenarij, piše Novi list.

– Definitivno je da stečajevi drugih društava u Uljanik grupi, pa tako i pulskog brodogradilišta nama dodatno otežavaju stvar i čini sve izvjesnijim da takav rasplet čeka i nas početkom lipnja – nimalo optimistično zaključio je Kučan.

Nakon Pule, sve je izglednije da će i Rijeka morati preživjeti taj dan i pokušati se nositi se s osjećajem da je nešto veliko i nepovratno izgubljeno. Stečajno ročište za »3. maj«, podsjetimo, zakazano je za 5. lipnja.

Kako se lančano otvaraju stečajevi po drugim društvima u Uljanik grupi, tako je i stečaj sve izgledniji i za »3. maj«. Riječko brodogradilište od pulskog škvera potražuje, kao što je poznato, oko 480 milijuna kuna koje nikad neće uspjeti naplatiti.

IZVORNovi list
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.