Rosneft započinje s bušenjem u Vijetnamu pomoću JDC platforme

87
Foto: Japan Drilling Co.,Ltd.

Ruska naftna kompanija Rosneft započela je s operacijama bušenja u Vijetnamu pomoću JDC offshore platforme za bušenje.

Vijest je podijelila japanska tvrtka JDC, koja je priopćila da je Rosneft započeo s bušenjem u nedjelju, 12. svibnja, kod Vung Taua u Vijetnamu.

JDC je rekao da Rosneft za operacije koristi svoju polu-uronjivu platformu za bušenje „Hakuryu-5“. Offshore tvrtka nije pružila dodatne informacije o Rosneftovom bušenju.

Prema podacima na Rosneftovoj internetskoj stranici, ruska naftna kompanija se bavi projektima proizvodnje plina i kondenzata na dva offshore bloka 06.1 i 05.3/11, te je također sudionik projekta cjevovoda Nam Con Son.

Što se tiče platforme koju koristi Rosneftu, „Hakuryu-5“ izgrađena 1977. godine u brodogradilištu Mitsubishi Hiroshima.

Godine 2009. nadograđen je trup instaliranjem “deep dish”, u 2014. je nadograđen smještaj za 150 osoba, zamijenjene su palubne dizalice novima s većim kapacitetima, a obnovljena je i glavna oprema za bušenje.

Osim ugovora s Rosneftom, platforma je nedavno dobila ugovor s indonezijskim Medcom. Očekuje se da će ugovor početi oko srpnja, kolovoza 2019. godine. Posao je za dvije fiksne bušotine za koje se očekuje da će trajati 123 dana. Medco će imati dvije opcijske bušotine za produljenje ugovora, koji bi ga trebao produljiti za oko 98 dana.

RI

IZVOROffshore Energy Today
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.