‘Ne bih priželjkivao dane bez njih, ovaj broj putnika je u ovom trenutku optimalan’

Vedran Salvia

168
Foto: V.S.

Lučka uprava Dubrovnik može zaprimiti i dvostruko veći broj gostiju s kruzera, ali vodimo računa o održivom razvoju destinacije, rekao je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo, koji se u razgovoru za Dubrovački dnevnik osvrnuo na  „kruzer sezonu“.

Što se tiče samih brojki, kako je rekao Pezo, ove godine Dubrovnik će posjetiti oko 800 tisuća putnika s kruzera, dok nas je prošle godine posjetilo 769 tisuća putnika. Što se tiče broja ticanja, sveukupno u Gružu i u Gradu, bit će ih 547, dok ih je prošle godine ostvareno 530.

– Bitno je naglasiti da smo u 2017. godini imali 21 datum s više od osam tisuća putnika s kruzera dnevno. U ovom razdoblju spustili smo limit broja putnika na šest tisuća koji u potpunosti primjenjujemo. Očekujemo 15 datuma kada prelazimo limit od šest tisuća putnika dnevno u destinaciji, od čega samo 9 datuma u glavnom dijelu turističke sezone tijekom lipnja, srpnja i kolovoza kada minimalno prelazimo navedeni limit. U predsezonskom i postsezonskom razdoblju ne očekujemo veća opterećenja s obzirom da tada u Gradu ne boravi veliki broj stacionarnih gostiju. U svakom slučaju, gledajući stvarni broj putnika na brodu, a uzimajući u obzir činjenicu da ne posjećuju svi putnici koji pristignu s brodom povijesnu jezgru, ni u jednom trenutku ne očekujemo više od pet tisuća putnika istovremeno – rekao je Pezo.

– Sukladno pravilima, uvjetima i kriterijima za prihvat kruzera u Dubrovniku 2020. godine, svim brodovima koji su u najtraženijim terminima najavili uplovljenje, ponudili smo alternativno vrijeme, odnosno alternativne datume dolaska, tako da samo u šest navrata u sezoni 2020., od kojih su jedino tri datuma unutar razdoblja glavne turističke sezone, očekujemo povećani promet brodova i putnika – rekao je Pezo.

– Što se tiče sezone, ne možemo isključivo govoriti o povećanju od dva posto u broju putnika ili ticanja. Nama se brodar obrati sa zahtjevom za 25 dolazaka, od kojih su 22 posložena u datumima koji su prihvatljivi, ali među njima se nalaze i tri datuma koji su malo frekventniji. Radi se o suviše složenoj problematici koja se treba kompletno sagledavati u širem kontekstu. Primjerice, prije šest godina imali smo 1,07 milijuna putnika s kruzera. U ovoj godini smanjili smo broj putnika s kruzera za 33 posto u odnosu na 2013. godinu – precizirao je Pezo.

 Kao i prošlih sezona, najveći fokus će biti na tri dominantna dana, četvrtku, petku i suboti.

– To su dani u tjednu kada dodatno radimo na koordinaciji i organizaciji prijevoza putnika iz luke Gruž prema Pilama. Naše sugrađane najviše zabrinjava stvaranje gužvi na gradskim prometnicama tijekom ljetnih mjeseci. Moram istaknuti da smo prošle godine postigli značajan uspjeh. U suradnji s Gradom Dubrovnikom i organizacijom CLIA postigli smo da svi brodovi ne dolaze u isto vrijeme, a neki čak dolaze u popodnevnim satima umjesto kako je bilo uobičajeno do sada samo u jutarnjim satima. Naime, uspjeli smo s brodskim kompanijama iskomunicirati da osim jutarnjeg termina od 07:00 do 13:00 sati, uvedemo i alternativni popodnevni termin od 13:00 do 20:00 sati. U danima kada su najavljena dva broda iste kompanije, jedan brod mora biti u popodnevnom terminu. Uspjeli smo dogovoriti razmake i u samim dolascima. Ako jedan brod dolazi u 07:30, a drugi u 08:30, razlika je tada i u iskrcaju putnika. Uspostavili smo stalnu koordinaciju između Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Sanitata Dubrovnik, Prometne policije, Prometnog redarstva i nadzornih operatera Lučke uprave Dubrovnik. Koordinacijske sastanke održavamo na redovnoj bazi, a kreirali smo i zajedničke grupe na društvenim aplikacijama i mailing liste u svrhu lakše i brže komunikacije. Nastavit ćemo s tom praksom i dalje, tako da s operativnog aspekta očekujemo manje gužve i osjetno lakšu sezonu u odnosu na prethodnu – objasnio je Pezo.

– Fokus je na četvrtku. Tu je važno naglasiti da se radi o „homeport“ putnicima. Kruzer Marella Celebration koji je u homeport aranžmanu u ovoj sezoni ostvarit će 27 ticanja i dovesti oko 63 tisuće putnika. Te putnike ne možemo svrstati u brojku putnika koji „opterećuju“ gradsku infrastrukturu budući da se ne radi o putnicima koji odlaze u obilazak povijesne jezgre. Također, pokušali smo u razgovorima s Jadrolinijom razmatrati uplovljenje i isplovljenje trajekta za Bari. Petak je posebno zanimljiv i osjetljiv dan kada građani u većem broju odlaze na tržnicu u kupnju ribe i ostalih namirnica, što dodatno pojačava pritisak i opterećenje prometa kroz dio Grada na koji se direktno naslanja sav lučki promet te situacija samim time postaje složenija, ali i u tim slučajevima pravovremeno reagiramo. U takvim situacijama pojačano angažiramo prometno redarstvo kao i prometnu policiju – naglasio je.

– Cilj Lučke uprave Dubrovnik je održivi razvoj kruzing turizma i razvoja lučkog područja s intencijom kontinuiranog poboljšanja kvalitete usluge i što ravnomjernijeg rasporeda dolazaka kruzera uz naglasak na kvalitetniji doživljaj gostiju u destinaciji te porast pomorskog prometa u vansezonskom razdoblju, odnosno cjelogodišnji prihvat brodova. Navedeno se ostvaruje putem kontinuiranog praćenja ukrcaja i iskrcaja putnika na dnevnoj bazi i izvješćivanja javnosti. Značajnije rezultate strateškog planiranja u skladu s projektom „Respect the City“ (RTC) očekujemo u ovoj godini dok su dolasci kruzera u 2020. u potpunosti usklađeni s planovima održivog upravljanja turizmom u destinaciji – objasnio je.

Kazao je da je cilj održavati sadašnje brojke na približno istoj razini, ali ih što bolje i ravnomjernije rasporediti kroz čitav tjedan i naravno, kroz sve mjesece u godini, a gostima s kruzera omogućiti što kvalitetniji i ugodniji boravak u destinaciji.

– Kad postignemo konačan cilj upravljanja održivim razvojem kruzing turizma u destinaciji, tek tada možemo govoriti o povećanju prometa u sljedećim godinama. Trenutno ne težimo tome. Postoji i suprotna strana koja zagovara značajno smanjenje dolazaka kruzera. Želim istaknuti da su upravo kruzeri produžili turističku sezonu. Naime, prvi brod dolazi u veljači, a posljednji u prosincu, čime je sezona produžena gotovo na cijelu godinu. Do prije 15 godina nismo imali sezonu, da nije bilo kruzera ne bi bilo nijednog gosta. Zaista ne bih ponovno priželjkivao te dane. Zato smatram da je ovaj broj u ovom trenutku optimalan. Puno obitelji živi od kruzera budući da se značajan broj djelatnosti naslanja na ovu vrstu turizma. Toga treba biti svjestan – zaključio je za Dubrovački dnevnik ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo.

IZVORDubrovački dnevnik
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.