Damen Shipyards Grupa otvara novi inženjerski centar u Helsinkiju

97
Foto: Damen

Damen je prvi put predstavio svoju nazočnost u Finskoj. Ured u Helsinkiju osnovan je kako bi iskoristio dubinu inženjerske ekspertize koja postoji u zemlji nakon što je grupa prošle godine ušla u izgradnju velikih brodova za RoPax, Cruise i Offshore tržišta preko svog novog rumunjskog brodogradilišta, Damen Shipyards Mangalia. Novi ured povećat će i proširiti Damenove inženjerske sposobnosti u ovom tržišnom segmentu.

Finska je odabrana kao lokacija jer je, uz Italiju, Njemačku i Francusku, jedna od vodećih zemalja u svijetu u dizajnu i izgradnji RoPax i brodova za krstarenje, u kombinaciji s posebnim stručnim znanjem u brodovima klasa leda, rastućem segmentu tržišta krstarenja. Helsinki također ima odlične veze s Poljskom i Nizozemskom, omogućujući optimalnu suradnju između inženjerskih tijela Damena smještenih u Gdansku i Rotterdamu. Damen Engineering Helsinki Oy usredotočit će se na koncept i osnovni inženjering s početnim ciljem od oko 30 ljudi koji će tamo raditi do kraja 2020. godine, usko surađujući sa svojim kolegama u Damenu.

Ured je također zamišljen kao vizualna prezentacija tvrtke Damen u Finskoj, koja pozdravlja i kupce i dobavljače, kao i suradnju s lokalnim, specijaliziranim pomorskim subjektima. Imajući to na umu, uloženo je mnogo truda u pronalaženje odgovarajućih prostorija. Nedavno renovirana zgrada odabrana je na središnjoj lokaciji u Helsinkiju. Područje je trenutno u procesu regeneracije od bivše industrijske luke i ribarnice i nudi izvrsne veze na posao i ugodno radno okruženje za Damenove zaposlenike.

“Sada smo usredotočeni na izgradnju tima”, rekao je Damen Frank Rebel, “a već imamo dva projekta za početak: brod za krstarenje i RoRo brod. Članovi Damenova Helsinškog tima imat će priliku dodati stvarnu vrijednost ovim i drugim projektima u budućnosti. Radujemo se što ćemo ih primiti u obitelj Damen.”

IZVORDamen
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.