CLdN krstio RoRo „Laureline“ izgrađen u Južnoj Koreji

93
Foto: CLdN Ro-Ro

Tvrtka CLdN Ro-Ro sa sjedištem u Luksemburgu krstila je 10. svibnja svoj novi trajekt „Laureline“ na svečanosti u Santanderu u Španjolskoj.

Laureline je 29. jedinica u floti tvrtke i jedna je od četiriju brodova koje je izgradio južnokorejski Hyundai Mipo na temelju ugovora iz 2017. godine.

RoRo od 216 metara jedan je od brodova koji povezuju luke Dublin, Zeebrugge i Santander s tri plovidbe svaki tjedan.

Trajekt je isporučen tvrtki CLdN Ro-Ro u južnokorejskom Ulsanu u siječnju ove godine, a prvi put je pristao u Dublinu krajem ožujka.

Prema VesselsValueu, „Laureline“ je pretrpjela štetu na desnoj početkom travnja nakon što je udarila u bitvu u luci Dublin i zadobila udubljenja iznad vodene linije. Brod je popravljen i nastavio je plovidbu dva dana nakon incidenta.

Nakon sestrinskog broda „Celine“, „Laureline“ je sada drugi najveći teretni trajekt koji opslužuje luku Dublin. Treći brod koji povezuje Dublin s kontinentalnim europskim lukama Zeebrugge i Rotterdam je „Mazarine“ od 2.900 lm.

CLdN ima još tri sestrinska broda u izgradnji u Koreji koji će se pridružiti floti tvrtke od kraja svibnja do kraja rujna.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.