Agricore Shipping stoji iza akvizicije PCL bulkera

87
Foto: Splash247

Agricore Shipping sa sjedištem u Qingdaou kupio je svoj drugi bulker, a izgleda da će dodati i treći nakon što se gotovo nezapaženo pojavio na brodovlasničkoj sceni.

Agricore stoji iza akvizicije vrijedne 9 milijuna dolara. Brod o kojem je riječ je Post-Panamax iz 2005. „Alam Pintar“ singapurske tvrtke PCL. U početku su brokeri izvijestili o poslu s prodavateljem, identificiranim kao “kineski kupci”, no brod je sada dio Agricore flote pod imenom „ASL Jupiter“.

Krajem prošle godine Agricore je ostvario prvu akviziciju, dovodeći u flotu „ASL Venus“, bivši „Hai Jing“, Panamax bulker iz 2001. godine, koji je prethodno bio u vlasništvu ICBC Financial Leasinga.

Prema podacima web stranice tvrtke vidljivo je da je treći bulker „ASL Mercury“, nosivosti 57.000 dwt, no brod još nije registriran na Equasisu ili VesselsValueu.

Agricore Shipping je osnovan 2015. godine u Hong Kongu, ali upravlja iz grada Qingdao, te se fokusira na prijevoz žita iz Južne Amerike/Zaljeva na Daleki Istok. Također se bavi transportom ugljena, rude, gnojiva i drugih roba.

RI

IZVORSplash247
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.