Atlantska plovidba u prvom kvartalu potonula u gubitak od 3,8 milijuna kuna

Siniša Malus

438
Foto: Wikimedia Tvabutzku1234 CC0

Grupa Atlantska plovidba u prvom je kvartalu ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 83,8 milijuna kuna, odnosno oko 16 milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Ukupni rashodi su iznosili 87,6 milijuna kuna. Ostvaren je gubitak u iznosu od 3,8 milijuna kuna dok je u istom lanjskom razdoblju ostvarena neto dobit od gotovo 13,6 milijuna kuna. Grupa nije imala problema s likvidnošću.

Tijekom prvoga kvartala sklopljen je Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Luke Dubrovnik d.d., nakon kojeg Atlantska plovidba d.d. ima ukupno 1.742 dionice, što predstavlja 11,74% temeljnog kapitala tog Društva.  Kreditna dospijeća za brodove m/b AP Revelin, M/b AP Astarea i m/b AP Slano uspješno su refinancirana. Dana 25.03.2019. u nizozemskoj luci Eemshaven m/b City of Dubrovnik je predan iz bareboat chartera vlasniku broda, a istovremeno je Atlantska plovidba d.d. preuzela tehnički management od vlasnika.

Krajem izvještajnog razdoblja Grupa je raspolagala flotom od ukupno dvanaest brodova, ukupne nosivosti 750.600,50 DWT i to: 12 bulk carriera nosivosti od 38 do 80 tisuća DWT.

IZVORSeebiz
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.