Atlantska plovidba u prvom kvartalu potonula u gubitak od 3,8 milijuna kuna

Siniša Malus

457
Foto: Wikimedia Tvabutzku1234 CC0

Grupa Atlantska plovidba u prvom je kvartalu ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 83,8 milijuna kuna, odnosno oko 16 milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Ukupni rashodi su iznosili 87,6 milijuna kuna. Ostvaren je gubitak u iznosu od 3,8 milijuna kuna dok je u istom lanjskom razdoblju ostvarena neto dobit od gotovo 13,6 milijuna kuna. Grupa nije imala problema s likvidnošću.

Tijekom prvoga kvartala sklopljen je Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Luke Dubrovnik d.d., nakon kojeg Atlantska plovidba d.d. ima ukupno 1.742 dionice, što predstavlja 11,74% temeljnog kapitala tog Društva.  Kreditna dospijeća za brodove m/b AP Revelin, M/b AP Astarea i m/b AP Slano uspješno su refinancirana. Dana 25.03.2019. u nizozemskoj luci Eemshaven m/b City of Dubrovnik je predan iz bareboat chartera vlasniku broda, a istovremeno je Atlantska plovidba d.d. preuzela tehnički management od vlasnika.

Krajem izvještajnog razdoblja Grupa je raspolagala flotom od ukupno dvanaest brodova, ukupne nosivosti 750.600,50 DWT i to: 12 bulk carriera nosivosti od 38 do 80 tisuća DWT.

IZVORSeebiz
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.