Zajednička LNG tvrtka Shella i Keppela obavila stotu operaciju bunkeringa

153
Foto: US Coast Guard

Tvrtka FueLNG, osnovana 2016. godine, nedavno je obavila svoju 100. operaciju opskrbe LNG gorivom, postavivši novu industrijsku prekretnicu za Singapur.

Tvrtka, inače u zajedničkom vlasništvu između kompanija Keppel Offshore & Marine i Shell Eastern Petroleum, provela je opskrbu bez incidenata gubitka vremena i u skladu s tehničkim standardom za LNG bunkering u Singapuru.

Od svibnja 2018. godine tvrtka pruža truck-to-shop LNG bunkeriranje za dva tdual-fuel tegljača kojima upravlja Keppel Smit Towage.

U rujnu 2017. godine, FueLNG je dovršio svoju prvu operaciju i osigurao LNG za puštanje u rad plutajuće jedinice za ukapljivanje „Hilli Episeyo“.

“Optimisti smo da će industrija sve više prihvaćati LNG kao brodsko gorivo i radujemo se daljnjem partnerstvu s dioničarima iz industrije kako bismo izgradili LNG bunkering mrežu svjetske klase u Singapuru”, rekao je Chris Ong, predsjednik Uprave i izvršni direktor Keppel O&M.

“Nadamo se da će to ojačati ponudu Singapura kao globalnog pomorskog čvorišta i luke za opskrbu gorivom”, rekao je Quah Ley Hoon, izvršni direktor pomorske i lučke uprave Singapur (MPA).

“Nastavit ćemo raditi kroz lokalna i međunarodna partnerstva kako bismo povećali održivost LNG-a kao brodskog goriva za budućnost”, dodao je Hoon.

Prednosti LNG-a kao goriva praćene su od strane tvrtke Keppel Smit Towage, koja je primijetila da tegljači rade na LNG jednako učinkovito kao na dizel, ali troše 5% manje goriva u tonama.

U skladu s promocijom LNG-a kao goriva za brodove, FueLNG je s Keppel O&M naručio izgradnju prvog broda za opskrbu LNG-a u jugoistočnoj Aziji, za koji se predviđa da će biti dovršen u trećem tromjesečju 2020. godine. To će FueLNG-u omogućiti pružanje ship-to-ship usluga u luci Singapur.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.