Dream Cruises debitira u Šangaju s kruzerom „Explorer Dream“

180
Foto: Genting Cruise Lines

Genting Cruise Lines dočekao je „Explorer Dream“, trećeg člana flote Dream Cruisesa.

Tvrtka je 12. travnja objavila da je održala krštenje i inauguralno raspoređivanje u matičnoj luci na Međunarodnom terminalu za kruzere Wusongkou u Šangaju.

Brod je prvi novoizgrađeni kruzer za kinesku industriju krstarenja i njegov dolazak označava premijerno predstavljanje Dream Cruisesa u istočnoj Kini, s brodovima namijenjenim azijskom i kineskom tržište luksuznih brodova.

S dužinom od 268 i širinom od 32 metra, brod za krstarenje je nadograđen u njemačkom brodogradilištu Meyer Werft. Sa 75.000 bruto tona, brod može prihvatiti 1.856 putnika.

Počevši od srpnja 2019. godine „Explorer Dream“ će imati matičnu luku u Tianjinu. U listopadu 2019. godine „Explorer Dream“ promijenit će matičnu luku za Sydney i Auckland.

“Istočno i sjeverno kinesko tržište je pet puta veće od juga, a Dream Cruises će graditi dva broda Global klase od 204.000 tona koji će biti porinuti početkom 2021. u Šangaju i Tianjinu kako bi se prilagodili ovom tržištu”, rekao je Hui Lim, zamjenik glavnog izvršnog direktora tvrtke Genting Hong Kong.

Dva broda, koja se grade u brodogradilištima tvrtke u Njemačkoj, osmišljena su da budu najnapredniji i najinteligentniji brodovi za krstarenje ikada izgrađeni, objasnio je Lim.

„Explorer Dream“ je drugi brod za krstarenje Genting Cruise Linesa s matičnom lukom u Šangaju. U srpnju 2017. godine, Genting Cruise Lines je u Šangaju započeo s 7-dnevnim itinererom Golden Sea Route.

U listopadu 2018. potpisan je strateški memorandum o razumijevanju između vlade okruga Baoshan i Genting Cruise Linesa kako bi se uspostavilo novo partnerstvo.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.