Kontejnerski brod na nuklearni pogon „Sevmorput“ isporučit će teret za Arctic LNG 2

265
Foto: Wikimedia Insider CC BY-SA 3.0

„Sevmorput“, LASH/kontejnerski brod na nuklearni pogon tvrtke FSUE Atomflot stigao je 6. ožujka u luku Arkhangelsk kako bi utovario generalni teret različitih tipova u vlasništvu Arctic LNG 2, LLC. Prema Atomflotu, za plovidbu iz Murmanska u Arkhangelsk „Sevmorput“ nije trebalo više od dva dana.

U luci Arkhangelsk, brod će biti natovaren paletama, kontejnerima i opremom. Po završetku utovara kontejnerski brod na nuklearni pogon nastavit će plovidbu do polja Utrenneye na poluotoku Gydan u zaljevu Ob.

Posada Sevmorputa osigurat će isporuku i istovar tereta na obalu. Serija tereta će se sastojati od oko 17.000 teretnih jedinica za izgradnju Arctic LNG 2. Ta količina tereta mogla bi se prevesti u tri putovanja ako bi ga prevozili brodovi tipa Pavlin Vinogradov od 6.395 bruto tona.

Brod će napustiti luku Arkhangelsk i krenuti za poluotok Gydan sredinom ožujka. Još jedno putovanje do polja Utrenneye zakazano je za travanj.

LASH/kontejnerski brod ledolomac na nuklearni pogon „Sevmorput“, nazvan po Sjevernom pomorskoj ruti, izgrađen je u Kerchu, u brodogradilištu Zaliv u SSSR-u. Kobilica za „Sevmorput“ je položena 2. studenoga 1984., porinut je 20. veljače 1986. i pušten u rad 31. prosinca 1988. godine.

RI

IZVORVessel Finder
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.