COSCO Shipping Specialized Carriers naručio četiri broda za prijevoz pulpe

214
Foto: ilustracija / Pexels CC0 Creative Commons licenca

Kineska brodarska tvrtka COSCO Shipping Specialized Carriers iskoristila je opcije za izgradnju četiri višenamjenska broda za prijevoz pulpe od 62.000 tona.

Tvrtka je priopćila kako je 1. ožujka potpisala ugovor s brodogradilištem COSCO Shipping Heavy Industry (Dalian) za izgradnju četiri broda.

Očekuje se da će brodovi biti isporučeni između kraja 2019. i 2021. godine. Tvrtka će platiti 33,5 milijuna dolara po brodu, pokazuju podaci Asiasisa.

Prošle godine COSCO Shipping Specialized Carriers naručio je pet identičnih brodova za prijevoz pulpe od 62.000 tona. Narudžba je uključivala četiri opcije koje je trebalo potvrditi do 7. ožujka 2019. godine.

Kako je objašnjeno, potez je u skladu s razvojnom strategijom tvrtke koja je usmjerena na iskorištavanje prilika na globalnom tržištu pulpe.

U 2017. godini COSCO Shipping Specialized Carriers također je naručio tri takva broda u brodogradilištu Dalian. Brodovi će prevoziti teret brazilske pulpe i papira tvrtke Suzano Papel e Celulose.

COSCO Shipping Specialized Carriers, dio China COSCO Shipping Corporation Limited Company, upravlja flotom od više od 100 brodova, uključujući višenamjenske i brodove za teške terete, polu-uronjive, brodove za prijevoz automobila, one za prijevoz trupaca i tankere za prijevoz asfalta.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.