Ukida se RoRo usluga koja povezuje Njemačku i Rusiju

170
Foto: ilustracija / Pixabay CC0 Creative Commons licenca

Finski RoRo i operater za putničke usluge Finnlines odlučio je ukinuti svoju uslugu TransRussiaExpress (TRE) između Kiela u Njemačkoj i Sankt Peterburga u Rusiji.

Prema informacijama taj potez dolazi jer se Finnlines suočava sa “stalnim pogoršanjem na ruskom tržištu”.

“Unatoč investicijama koje se provode kako bi se održala konkurentnost i održivost usluge TransRussiaExpress, nažalost prisiljeni smo je suspendirati sve dok ne dođe do razumnog poboljšanja tržišnih uvjeta”, navodi se u priopćenju tvrtke.

Od 1. travnja 2019. godine Finnlines će uvesti novi raspored, pri čemu će usluga Biskaj – Sjeverno more uključivati veze između Njemačke i Rusije.

Danska brodarsko-logistička tvrtka DFDS 2015. je u suradnji s Finnlinesom prenamijenila je svoju teretnu trajektnu liniju između Kiela i Sankt Peterburga, a kao rezultat suspenzije usluge DFDS-ova ruta također će biti ukinuta.

Međutim, danska tvrtka namjerava održati prodajnu organizaciju u Sankt Peterburgu, budući da će rusko tržište i dalje biti opsluživano DFDS-ovom mrežom Baltičke rute, koja povezuje Klaipedu u Litvi s Kielom u Njemačkoj, te Paldiski u Estoniji s Kapellskärom u Švedskoj.

Zbog ukidanja rute do petnaest članova osoblja bit će pogođeno u Sankt Peterburgu i Kielu, objasnio je DFDS.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.