Seabourn otkrio ime novog ekspedicijskog broda

276
Foto: Seabourn / Twitter

Kompanija Seabourn objavila je ime svog prvog ultra-luksuznog namjenskog broda.

Novogradnja koja će nositi ime „Seabourn Venture“ trebala bi bit porinuta u brodogradilištu Mariotti Damen Cruise u Italiji u lipnju 2021. godine.

Nakon kruzera „Seabourn Venture“, namijenjenog za 264 putnika, uslijedit će drugi, još bez imena, ekspedicijski brod čije se porinuće očekuje u svibnju 2022. godine.

Oba broda, duljine 170 metara i od 23.000 BRT, plovit će pod zastavom Bahama, pokazuju podaci VesselsValuea.

Kako bi stigli do nekih od najudaljenijih odredišta u svijetu, svaki brod će biti izgrađen s hardverom i tehnologijom potrebnom za djelotvoran rad, navodi tvrtka.

Oba broda imat će sposobnost globalnog razvoja te će moći ploviti na sjever i jug dalje nego bilo koji brod u povijesti Carnival Corporationa.

Trup za Seabournove ekspedicijske brodove konstruirat će se prema standardima PC6 Polar Class, što ih čini sposobnim za ljetne i jesenske operacije u srednjem jednogodišnjem ledu na Antarktiku, Arktiku i drugim destinacijama. Propulziju će isporučiti Azipods, dajući brodovima veću sposobnost manevriranja, nadopunjenu s tri pramčana potisnika.

Prvi brod bi prema planovima trebao ploviti na Arktik krajem ljeta 2021., a uslijedit će cijela ljetna sezona na Antarktiku.

Seabourn trenutno upravlja flotom od pet luksuznih brodova.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.