Pirati oteli petoricu pomoraca s OSV-a u Nigeriji

698
Foto: ilustracija / EUNAVFOR

Naoružani pirati oteli su pet članova posade s offshore broda za podršku u najnovijem piratskom napadu kod Brassa u Nigeriji.

Prema podacima koje je dostavio IMB Piracy Reporting Center, pirati naoružani strojnicama u dva brza čamca približili su se u podne 9. ožujka neimenovanom brodu dok je plovio oko 32 nautičke milje od obale Brassa.

Kapetan broda odmah je obavijestio sigurnosnu brodicu pomorske pratnje koja je manevrirala kako bi odvratila napadače. Jedan se brzi čamac približio lijevoj strani broda i prošao pramac, dok je drugi izmjenjivao vatru sa sigurnosnom brodicom.

Podignut je alarm i posada je otišla u strojarnicu.

Pirati su se ukrcali na brod uz pomoć ljestava i provalili u smještajni odjeljak, uništili kabine i uzeli imovinu članova posade i broda.

Zatim su otišli do strojarnice, oteli petoricu muškaraca i pobjegli. Preostali članovi posade prepraćeni su do sigurnog sidrišta.

IMB Centar za prijavu piratstva dodao je da je jedan od naoružanih stražara nigerijske mornarice ubijen u unakrsnoj vatre između broda pomorske sigurnosti i pirata.

Nadležna tijela pokrenula su istragu o incidentu.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.