Aker BP preuzeo PSV brod „Viking Lady“ tvrtke Eidesvik

98
Foto: Wikimedia Skangass AS CC BY 3.0

Norveška naftna i plinska kompanija Aker BP dodijelila je ugovor tvrtki Eidesvik za svoju PSV brod „Viking Lady“.

Eidesvik je u ponedjeljak izjavio da je ugovor sklopljen na temelju trogodišnjeg okvirnog sporazuma, koji je nedavno objavljen.

Aker BP je ranije u ožujku sklopio okvirni sporazum s tri brodovlasnika – Simon Møkster Shipping, Eidesvik Offshore i Solstad Offshore – za opskrbu PSV brodova. Trajanje okvirnih sporazuma je na početku tri godine, s mogućnošću dva dodatna razdoblja od po dvije godine.

Eidesvik je rekao da je trajanje ugovora za „Viking Lady“ 12 mjeseci i počinje odmah. Ugovor se može produžiti nakon određenog razdoblja.

“Vrlo smo zadovoljni što „Viking Lady“ postaje dio operativne flote tvrtke Aker BP i radujemo se daljnjem razvoju suradnje u okviru sporazuma”, izjavio je Jan Fredrik Meling, glavni izvršni direktor Eidesvik Offshorea.

„Viking Lady“ je PSV na LNG pogon, izgrađen 2009. godine u brodogradilištu Westcon Yard iz Ølensvåga u Norveškoj. 92-metarski PSV brod kombinira četiri Wärtsilä 32DF dual-fuel motora s naprednom automatizacijom plovila i Wärtsilä inovativnim konceptom Low Loss.

RI

IZVOROffshore Energy Today
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.