Napad na asistenta Lučke uprave u Vinišću, policija privela jednu osobu

Dragan Miljuš

527
Foto: Dalmatinski portal

Policija je zbog napada na asistenta Lučke uprave u Vinišću Ivice Anđelića privela jednu osobu. Radi se o 46-godišnjem mještaninu, ribaru. Njega je Anđelić prepoznao kao jednu od tri osobe koje su ga napale prije dva dana.

Sumnjiči se da je na njega nasrnuo letvom te da ga je udarao po rukama i nogama u namjeri da ga teško ozlijedi. Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu branio se šutnjom. Premda je tužilaštvo tražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, pušten je da se brani sa slobode uz mjere opreza. Ne smije kontaktirati Anđelića, niti mu se približiti na manje od pet metara. Mora se i dva puta tjedno javljati u policijsku postaju.

Problem s brodovima

Anđelić tvrdi da poznaje i drugog napadača, onižeg muškarca koji ga je bejzbolskom palicom udario u glavu.

‘Znam ga koji je, samo ne znam kako se zove. Njih su poslali, oni su izvršitelji, a ja znam i tko stoji iza svega. Udarali su me letvom i palicom, od udaraca sam izgubio svijest’, kazao nam je Anđelić koji je u napadu zadobio ozljede glave.

Tvrdi da je u pozadini svega problem s usidrenim brodovima u Vinišću koje Lučka uprava želi izmjestiti. Utvrđeno je da su brodovi bez nadzora vlasnika, da ugrožavaju sigurnost plovidbe i red u luci te da predstavljaju opasnost za ostale sudionike pomorskog prometa, kao i potencijalnu ekološku katastrofu. Anđelić kaže da su brodovi kupljeni jeftino, ne za gospodarsku djelatnost, nego za zaradu od rezanja u staro željezo.

IZVORDalmatinski portal
Podijeli objavu

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.