Jedriličarska sezona u Šibeniku počinje međunarodnim spektaklom

Š.I.

461
Foto: JK Val

Jedriličarska sezona u Šibeniku počinje još jednim međunarodnim spektaklom, od 15. do 17. veljače dolaze najbolji europski jedriličari na prvu regatu u sklopu European match race toura, serije najjačih natjecanja u dvobojskom jedrenju u Europi. Šibenik je, kao i u protekle dvije godine, domaćin prve regate ovog prestižnog natjecanja, a naš je grad ove godine odabran i za domaćinstvo velikog finala koje je na rasporedu u listopadu.

Zahvaljujući entuzijazmu Jedriličarskog kluba Val te njegovih članova organiziranih u Wave Sailing tim, uz svesrdnu pomoć šibenske Turističke zajednice i Grada Šibenika te generalnog pokroviteljstva D-Marin Mandaline, Šibenik se ucrtao na svjetsku kartu dvobojskog jedrenja.

Programi dvobojskog jedrenja u šibenskom zaljevu počeli su već prije pet godina, a vrhunac svih tih nastojanja dogodio se 2017. godine kada je dobiveno prvo domaćinstvo u seriji regata iz European match race toura.

Nakon prve ovogodišnje regate u veljači u Šibeniku, natjecanja iz serije European match race toura bit će održane i u Tivtu (Crna Gora), Lake Neusiedlu (Austrija), Limanu (Rumunjska), Gothenburgu (Švedska), Swinoujscieu (Poljska) te u Lago di Ledru (Italija).

U Šibenik ovoga vikenda stiže osam europskih posada, a jedrit će se tri dana. Match race, odnosno dvobojsko jedrenje, iznimno je dinamična ‘jedan na jedan’ regata s puno kontakata i konfliktnih situacija, u kojoj suci često znaju biti presudni faktor, budući da su pravila stroga i detaljna. Prošlogodišnji pobjednik European match race toura bila je posada poljskog skipera Piotra Harasimovicza, a posada Vala, s Markom Smolić na kormilu, zauzela je odlično treće mjesto.

Regate u Šibeniku se u svijetu jedriličarstva posebno cijene jer su među rijetkima koje se mogu pratiti s kopna. Stoga iz JK Val i Wave Sailing tima pozivaju Šibenčane da ne propuste ovogodišnji start European match race toura pred šibenskom rivom.

IZVORŠibenik IN
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.