DFDS preuzeo isporuku svog najvećeg trajekta

225
Foto: screenshot

Danska brodarsko-logistička tvrtka DFDS preuzela je prvi od šest novih mega teretnih trajekata naručenih u brodogradilištu Jinling u Kini.

Novogradnja „Gothia Seaways“ predana je vlasniku 31. siječnja 2019. godine, nakon završetka testne plovidbe.

RoRo brod od 55.780 BRT, koji je trenutno na putu za Tursku, ući će u službu tijekom ožujka, priopćio je DFDS. Očekuje se da će udovoljiti sve većoj potražnji za količinskim kapacitetima iz logističkih tvrtki koje prevoze robu između Turske i EU.

S kapacitetom od 6.700 lm i brzinom od 21 čvor, „Gothia Seaways“ može ugostiti dvanaest putnika i 450 prikolica. S duljinom od 237,4 metara bit će daleko najveća u floti DFDS-a.

Svaki je teretni trajekt opremljen sustavom rampa s tri neovisne krmene rampe i unutarnjim rampama na svakoj strani trajekta, što ih čini sposobnim za brzo i učinkovito ukrcavanje i iskrcavanje prikolica. To će znatno skratiti vrijeme u luci, tvrdi tvrtka.

Zbog velikog kapaciteta bit će smanjena potrošnja energije šest teretnih trajekta po prikolici koja se prevozi. Svi trajekti bit će opremljeni uređajima za pročišćavanje kako bi se smanjio sadržaj sumporovog oksida i pripremili za globalnu regulaciju ograničenja sumpora koja stupa na snagu od siječnja 2020.

Ove će godine tvrtki će biti isporučena još dva teretna trajekta, a ostala tri će biti dodana floti DFDS-a u 2020. godini.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.