Telford Offshore dodaje sedam brodova svojoj floti

218
Foto: Telford Offshore

Telford Offshore je kupio još jedan DP3 brod za smještaj i polaganje cijevi i šest offshore brodova za podršku nakon pravnog poravnanja između Sea Trucks Group (STGL u likvidaciji) i West African Ventures (WAV).

Transakcija omogućuje Telfordu da raste i diversificira svoju globalnu ponudu te da u svoj floti ima pet DP3 brodova.

DP3 brod „Jascon 30“, bit će postavljen na suhi dok u nadolazećim mjesecima i nadograđen kako bi se koristio pod novim imenom, „Telford 30“. Brod će biti raspoređen u službu tijekom 2019. godine.

U međuvremenu šest offshore brodova za podršku, svi AHT, bit će raspoređeni u Nigeriji od strane Telfordovog partnera, tvrtke Afrimarine Charters.

“Dodavanje tih sedam brodova u našu flotu omogućuje Telfordu daljnje jačanje prisutnosti u zapadnoj Africi i drugdje. Posebno će „Telford 30“ ponuditi jedinstvenu kombinaciju DP broda za polaganje cijevi, usidrenog cjevovoda, podizanja teških tereta i usluge smještaja. Telford je sada još bolje pozicioniran da podupre i druge ugovaratelje nudeći isplative multifunkcionalna brodska rješenja u nizu projektnih aktivnosti“, rekao je Fraser Moore, glavni izvršni direktor Telford Offshorea.

“Drago nam je što je ovaj posao pokrenuo nakon dvije godine parničenja, što je omogućilo Telford Offshoreu da upravlja većom imovinskom bazom te da dalje gradi i razvija grupu. Imat ćemo veću imovinsku bazu, jaču bilancu bez dodatnog duga”, dodao je Ivan Coyard, glavni financijski direktor tvrtke Telford Offshore.

RI

IZVORSubsea World News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.