Kapetan Branko Skorić novi je predsjednik šibenske Udruge pomorskih kapetana i časnika

P. Š.

273
Foto: Šibenik IN

Kapetan duge plovidbe Branko Skorić izabran je za novog predsjednika Udruge pomorskih kapetana i časnika Šibenik na skupštini održanoj u petak.

Uz novog predsjednika Branka Skorića, na dužnosti potpredsjednika ostao je Jadran Škugor, dok je za novog tajnika izabran Saša Jurat.

Skorić je na mjesto predsjednika te udruge izabran nakon smrti Gordana Barake, dosadašnjeg predsjednika i jednog od osnivača.

U Izvršni odbor Udruge izabrani su Zdravko Škugor, Čedo Petrina i Aleksandar Buneta, a blagajnik je Igor Stančić. Članovi Nadzornog obora su kapetani Janez Lakoš, Miljenko Španja i Dragomir Mucić, a suda časti kapetan Jurica Pešo, Aldo Bilan i Siniša Šarić – Zele.  Delegati u Zajednici hrvatskih udruga pomorskih kapetana bit će Branko Skorić, Jadran Škugor i Dragomir Mucić.

Na skupštini su kapetani minutom šutnje odali počast preminulim članovima Mati Čičmiru Vestiću i Aleksiju Apoloniju te preminulim predsjednicima Šimi Zeniću i Gordanu Baraki.

Udruga je tijekom prošle godine organizirala niz zanimljivih predavanja, a sudjelovali su u organizaciji putovanja Jadrolinijinim Tijatom od Šibenika do Skradina. Iz šibenske Udruge pomorskih kapetana dali su i pozitivno mišljenje konzervatorima o zaštiti broda Tijat kao kulturnog dobra za kojeg smatraju da ga treba očuvati i kad više ne bude u plovnom stanju, pretvoriti ga u muzej.

Inače, Udruga pomorskih časnika i kapetana osnovana je 2009. godine na inicijativu kapetana Šime Zenića, prvog predsjednik udruge i kapetana Gordana Barake.

IZVORŠibenik IN
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.