Hapag-Lloyd prenamjenjuje veliki kontejnerski brod na LNG pogon

260
Foto: Hapag-Lloyd

Njemački brodar Hapag-Lloyd otkrio je svoje planove za rekonstrukciju svog broda „Sajir“ od 15.000 TEU-ovog kako bi mogao koristiti ukapljeni prirodni plin.

Ugovor za naknadno opremanje potpisan je prošlog tjedna s tvrtkom Hudong HONDHOA, priopćila je tvrtka, dodajući kako će se konverzija obaviti u brodogradilištu Huarun Dadong Dockyard u Šangaju.

Tijekom boravka u brodogradilištu, brodski sustav za gorivo i njegov postojeći motor za izgaranje teškog loživog ulja prenamijenit će se u dual fuel motor. Plan tvrtke bio bi upravljati brodom koji koristi LNG, ali će moći i koristiti i gorivo s niskim sadržajem sumpora.

“Obnovom „Sajira“ bit ćemo prva brodarska tvrtka na svijetu koja će prenamijeniti kontejnerski brod ove veličine na LNG pogon”, rekao je Richard von Berlepsch, direktor za upravljanje flotom u Hapag-Lloydu.

“Izvođenjem ovog posla nadamo se da ćemo naučiti i otvoriti put za velike brodove koji će se naknadno prenamijeniti za korištenje ovog alternativnog goriva”, dodao je von Berlepsch.

„Sajir“ je jedan od 17 brodova u floti Hapag-Lloyda koja je izvorno bila dizajnirana da bude spremna za LNG. Njegovih 16 sestrinskih brodova također je tehnički pripremljeno za naknadno opremanje. S ovom pretvorbom Hapag-Lloyd bi primijenio tehnološku mogućnost za smanjenje utjecaja velikih brodova na okoliš.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.