Damen želi majstore i inženjere Arsenala i Jadranskog brodogradilišta

S. L.

421
Foto: Damen

Konzorcij kojeg čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro iz Tivta i Damen, nizozemska kompanija koja se na globalnom nivou bavi izgradnjom brodova i superjahti, pokreću program za regrutaciju inženjera u brodogradnji i za remont jahti, a koji će raditi u novom brodogradilištu u Bijeloj.

„Naime, program će obuhvatiti organizaciju „Dana otvorenih vrata“ u brodogradilištu, koji je sada u fazi sanacije i rekonstrukcije, za sve zainteresirane koji se bave ovom djelatnošću. Zadovoljstvo mi je priopćiti da će prioritet u zapošljavanju imati nekadašnji zaposleni remontnog zavoda „Sava Kovačević“ – Arsenala iz Tivta, Jadranskog brodogradilišta Bijela, kao i iskusni inženjeri na brodovima različitih vrsta“- kazao je u petak David Margason, generalni direktor kompanije Adriatic Marinas.

Iz te kompanije kažu da će novo brodogradilište u Bijeloj koje će raditi u sklopu korporacije Damen donijeti brojne beneficije za privredu Crne Gore jer se očekuje da će se preko 300 ljudi ponovo zaposliti u industriji brodogradnje u Boki.

„Bijela, odnosno Herceg Novi i Boka Kotorska su povijesna postojbina ovog industrijskog sektora u Crnoj Gori, a s ovim projektom regija će opet pružati priznate usluge ove vrste čitavom mediteranskom pomorskom tržištu“- priopćili su u petak iz Adriatic Marinasa.

Zajedničko poduzeće te tvrtke i korporacije Damen radi na zapošljavanju početne radne snage za sudjelovanje u planiranju i transformaciji brodogradilišta Bijela u novi remontni objekt, i za mogući rani početak njegovih preliminarnih operacija –  pružanje određenih usluga brodoremonta na sadašnjem zapadnom krilu brodogradilišta, dok će se na istočnom dijelu odvijati radovi na ekološkoj sanaciji lokacije.

Na predstojećim svojevrsnim sajmovima zapošljavanja u ovoj domeni poslovanja u Bijeloj, prisustvovat će članovi Damen Yachting/Amels tima i predstavnici Damena. O detaljnijim informacijama o samim datumima, javnost će uskoro naknadno obavještena.

„Damen je globalna institucija koja se bavi ovom djelatnošću po najvećim industrijskim standardima, sa stručnim timom inženjera i operativnih kadrova brodogradnje i remonta. Vjerujemo da Boka Kotorska jest resurs kvalificiranih stručnjaka u svim ovim profilima, i da ćemo okupiti sjajan tim da oživimo ponovo ovu industriju. Svi oni će imati priliku surađivati i raditi pod mentorstvom s našim globalnim timom Damen yardsa“ istaknuo je Eel Kant, predstavnik kompanije Damen.

IZVORBoka News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.