Jahte trebaju Stewardess. Idete li?

2022
Foto: Adria Libar & Spirit of the sea

U ovom razdoblju godine aplicira se za posao u yachtingu, šalju se životopisi, pristižu upiti agencija za ukrcaj: Traži se kvalificirana posada. Zašto je certifikat važan?

Odgovor na vaše pitanje je u ciljevima, odnosu prema poslu, načinu obavljanja zadataka ali i načinu prenošenja znanja, a tu je naša odgovornost i uloga, kažu u pomorskom učilištu Adria Libar koje drugu godinu za redom organizira tečaj JUNIOR STEWARDESS. Hospitality training je logičan iskorak prema rastućoj i obećavajućoj nautičkoj industriji koju mora pratiti razina usluge koju nudimo.  U ovoj vrsti edukacije bilo je bitno prilagoditi edukaciju potrebama tržišta, upoznati kandidate koji su kriteriji poslodavaca kod apliciranja za poslove te kako se pripremiti za potrebe i želje vlasnika i gosta. Napravili smo odmak od teorijskog savladavanja znanja i tečaj obogatili sadržajima, opremom i lokacijama koje kandidatima olakšavaju vježbe i pripremu za život i rad na najluksuznijim jahtama. Naravno preduvjet je bio oformiti interni tim znalaca i trenera. Kroz trening pripremamo kandidate kako se učinkovito nositi sa jasno strukturiranim zadacima, ali i samoorganiziranosti i nepredvidivim situacijama.

Možda i više nego na drugim poslovima, u ograničenom radnom prostoru nasred pučine vrlo je važan osjećaj uvažavanja drugih, zdravi međuljudski odnosi, komunikacija, odgovornost za imovinu i radni prostor. Čišćenje i održavanje unutrašnjeg i vanjskog prostora, vallet servis, odnos prema okolišu, usluživanje hrane i pića do selekcije i servisa vina za sve navedeno potrebno je educirano osoblje. U Adria Libru ističu zadovoljstvo jer su specifičnost edukacije prepoznale i charter tvrtke koje nude luxury uslugu i ulažu u internu edukaciju. Složit ćemo se, podižemo ljestvicu.

Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.