Rolls-Royce dizajnira novi brod za Engenes Fiskeriselskap

180
Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce je potpisao ugovor o isporuci dizajna brodova i široke palete opreme za 70-metarsku koćaricu koja će biti izgrađena za Engenes fiskeriselskap, tvrtku čije je sjedište u sjevernoj Norveškoj.

Ribarski brod će izgraditi brodogradilište Gondan u Španjolskoj.

“Ovo je prekretnica za našu tvrtku i nastavlja ponosnu tradiciju ribolova koćaricama u našem dijelu Norveške”, izjavili su brodovlasnici Johannes Arne i Børge Arvesen tvrtke Engenes fiskeriselskap.

Brod će biti tipa NVC 370, a bit će opremljen paketom propulzije, palubnih strojeva, električnih i automatizacijskih sustava.

“Engenes je doista napravio investiciju za danas i budućnost. Naši dizajneri su također impresionirani pažnjom vlasnika na buduće uvjete rada posade, koji se odnose na udobnost i sigurnost”, rekao je Monrad Hide potpredsjednik prodaje Rolls-Roycea.

Oprema koja će biti isporučena iz Rolls-Roycea uključuje hibridni pogonski sustav koji se sastoji od B33: 45 dizel motora, Promasovog integriranog propelerskog sustava i HSG pogona.

Rolls-Royce će također isporučiti svoju najnoviju tehnologiju električnog vitla.

Novi brod tvrtke Engenes Fiskeriselskap namijenjen je i za pelagični ribolov. Imat će modernu palubu za preradu, odnosno za obradu i zamrzavanje bijele ribe i škampa te osiguravanje visokokvalitetnog ulova, objasnili su iz tvrtke.

Očekuje se da će brod biti isporučen iz brodogradilišta u prvom tromjesečju 2021.

RI

IZVORSubsea World News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.