Noble kupio još jednu novogradnju jack-up platforme u Indoneziji

361
Foto: PaxOcean

Offshore tvrtka za bušenje Noble Corporation kupila je još jednu novu jack-up platformu Gusto dizajna iz PaxOceanovog brodogradilišta Graha u Batamu u Indoneziji.

Prema VesselsValueu, offshore tvrtka je ovog tjedna kupila novogradnju jack-up platformu Jingxuan koju je indonezijsko brodogradilište izvorno izgradilo za Petrolor Oilfield Services, čije je sjedište u Kini.

VesselsValue je procijenio tržišnu vrijednost platforme na 108,7 milijuna dolara. Stvarna prodajna vrijednost nije objavljena.

Sporazum je uslijedio nakon sličnog ugovora od rujna 2018. kada je Noble u istom brodogradilištu kupio jack-up platformu Jinghang, koju je također prethodno naručio i od nje odustao kineski Petrolor. Noble je u to vrijeme izjavio da je cijena bila 93,75 milijuna dolara, što je ispod procijenjene tržišne vrijednosti.

Prva platforma, preimenovana u „Noble Johnny Whitstine“, odmah je osigurala dugoročni ugovor s klijentom na Bliskom Istoku. Očekuje se da će ugovor početi u prvom tromjesečju 2019. godine. Jedinica je trenutno u brodogradilištu u Singapuru.

Obje su platforme GustoMSC CJ46-100XD dizajna i namijenjene su za rad u dubinama do 375 stopa i bušenje do 30.000 stopa.

RI

IZVOROffshore Energy Today
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.