Maersk i MSC jačaju veze s izraelskim ZIM-om

274
Foto: ilustracija / PxHere CC0 Creative Commons licenca

Partneri 2M Saveza, tvrtke Maersk i Mediterranean Shipping Company (MSC), jačaju svoju stratešku suradnju s izraelskim kolegom ZIM-om.

Proširenom suradnjom tri će tvrtke dijeliti slotove na odabranim 2M uslugama na zapadnoj obali Azije i SAD-a te trgovačkim rutama Azija – Mediteran.

Kako je objavljeno, uslugom TP9 između Azije i zapadne obale SAD-a će se upravljati kroz niz ugovora o dijeljenju plovila gdje će ZIM upravljati s četiri, a 2M s tri broda. Dio ZIM slotova na TP9 usluzi će se zamijeniti za pristup slotovima na potpuno 2M upravljanoj TP8 usluzi.

2M partneri su rekli da neće biti promjena rasporeda usluga TP8 i TP9.

Između Azije i Mediterana, ZIM će dobiti pristup 2M slotovima na uslugama AE12 i AE15, no neće biti promjena rasporeda navedenih usluga.

“Nakon uspješne provedbe naše strateške suradnje zadovoljstvo nam je proširiti partnerstvo sa ZIM-om. Ovaj ugovor donosi obostranu korist za obje strane, jer Maersk osigurava operativnu učinkovitost koja će omogućiti naš kontinuirani pogon za isporuku konkurentnih i pouzdanih proizvoda za naše klijente u najopsežnijoj svjetskoj mreži Istok-Zapad“, kaže Søren Toft, glavni operativni direktor AP Moller – Maersk.

Očekuje se da će promjene usluge početi u ožujku 2019., uz odobrenje regulatora.

Sporazum se nadovezuje na stratešku suradnju dogovorenu od strane tri tvrtke u srpnju 2018. godine, kada su prijevoznici odlučili zamijeniti mjesta na pet usluga Azija – istočna obala SAD-a. Kako je tada objavljeno, dogovor je usmjeren na postizanje ekonomskih razmjera i učinkovitosti, pomažući prijevoznicima da prevladaju teške uvjete poslovanja.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.