DSME gradi do šest LNG tankera za američkog vlasnika

948
Foto: DSME

Korejski brodograditelj Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering je dobio narudžbu za izgradnju dva LNG tankera za američkog vlasnika.

U sklopu posla, potpisanog s neimenovanom tvrtkom, novi će brodovi biti isporučeni iz brodogradilišta u prvoj polovici 2021. godine.

Brodograđevni ugovor vrijedan je 412,1 milijardu KRW (370,1 milijuna dolara), a uključuje i opcije za još četiri jedinice koje bi, ako se iskoriste, povećale vrijednost sporazuma na oko 1,1 milijardu dolara. Tvrtka je obavijestila da će dogovor o opcijama biti finaliziran 2019.

DSME će izgraditi jedinice od 174.000 kubnih metara u svom brodogradilištu Okpo. Novi LNG tankeri imat će MEGI motore i sustav za ponovno ukapljivanje (FRS) za povećanje učinkovitosti goriva za 30% u usporedbi s konvencionalnim LNG tankerima.

“Situacija se nedavno poboljšala zbog porasta cijena LNG tankera i bit će to veliki poticaj za DSME”, rekao je predstavnik tvrtke.

Do sada je u 2018. godini DSME dobio narudžbe za izgradnju brodova u vrijednosti od oko 5,84 milijarde dolara koje uključuju 14 LNG tankera, 16 velikih kontejnerskih brodova, 16 velikih tankera za prijevoz sirove nafte i 4 specijalna broda.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.