Wisdom Marine proširuje flotu s još dva bulkera

130
Foto: PxHere CC0 Creative Commons licenca

Upravni odbor tvrtke Wisdom Marine odobrio je kupnju dvaju brodova za rasute terete, priopćila je tajvanska brodarska tvrtka u izvješću.

Odobrenje se odnosi na jedan bulker, nosivosti 63.300 dwt, koji će biti naručen od japanske brodograđevne grupe Tsuineishi Group. Tvrtka je dodijelila 31 milijun dolara za akviziciju.

Druga novogradnja je manji brod za rasute terete, nosivosti 61.000 dwt, i bit će naručen od Kawasaki Heavy Industries. Wisdom Marine je priopćio kako će dodijeliti 29 milijuna dolara za brod, čime će ukupna vrijednost posla iznositi 60 milijuna dolara.

Samo prošlog mjeseca, tajvanski brodovlasnik naručio je izgradnju bulkera, nosivosti 82.400 dwt, u Japan Marine United Corporation (JMU). Novogradnja zadovoljava Tier III NOx i procijenjena je na 34 milijuna dolara te je identična onoj koja je naručena u lipnju ove godine.

U veljači je tvrtka uložila 68 milijuna dolara u dva nova NOx Tier III Panamaxa koje će također graditi JMU.

Wisdom Marine ima 12 novih brodova u izgradnji koji uključuju četiri Panamaxa u JMU, tri Handy i dva Supramaxa u Imabariju, jedan Handy u Namuri i dva Supramaxa u Kawasakiju.

Ukupno, velika i raznovrsna flota brodova suhih rasutih tereta tvrtke broji više od 130 brodova, s naglaskom na Handysize i Supramax bulkera.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.