TOP Ships potpisao ugovor o prodaji i ponovnom najmu

112
Foto: Pexels CC0 Creative Commons licenca

Grčki brodovlasnik TOP Ships sklopio je financijski ugovor vrijedan 92,5 milijuna dolara za dvije Suezmax novogradnje u Hyundai Samho Heavy Industries u Južnoj Koreji.

Dogovor s neimenovanim kineskim leasing društvom objavljen je u rujnu ove godine.

Sporazumi o prodaji i ponovnom najmu predviđaju da će se ta dva novoizgrađena broda prodati nakon njihove isporuke iz brodogradilišta u travnju i svibnju 2019. godine. Predloženi financijski poslovi uključuju financiranje prije i nakon isporuke i imaju rok od sedam godina. Vlasnici mogu otkupiti brodove nakon tri godine od isporuke pa do isteka ugovora.

Nakon isporuke, brodovi će ući u trogodišnji najam s naftnom kompanijom po dnevnoj cijeni čartera od 25.000 dolara po jedinici.

“Naši Suezmax brodovi, koji čine najveći dio naših kapitalnih izdataka novogradnji, sada su u potpunosti financirani”, rekao je Evangelos Pistiolis, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke.

Tvrtka je također objavila da je povećala maksimalnu sposobnost zaduživanja na 25 milijuna dolara, te da je izdvojila dodatnih 5 milijuna dolara od preostalih zajmova.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.