BC Ferries investira tri milijarde dolara u flotu i terminale

169
Foto: ilustracija / Pixabay CC0 Creative Commons licenca

Kanadski vlasnik i operater trajekata BC Ferries će započeti s kapitalnim planom od 3,9 milijarde CAD (oko 2,96 milijardi dolara), najvećeg u povijesti tvrtke.

Prema 12-godišnjem kapitalnom planu, BC Ferries će nadograditi svoju flotu i terminale, uvesti alternativne izvore energije i uložiti u svoj Fleet Maintenance Facility.

“BC Ferries će standardizirati svoju imovinu, poboljšati interoperabilnost i rješavati rastuću potražnju na održiv i ekološki način”, izjavila je tvrtka.

Krajem rujna ove godine BC Ferries je podnio Performance Term Five Submission nezavisnom povjereniku British Columbia Ferries. Svrha podnošenja je pružiti informacije kako bi pomogla povjereniku u utvrđivanju cijena za sve regulirane rute kako je navedeno u ugovoru o plovidbi između BC Ferries i provincije Britanske Kolumbije za razdoblje od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2024.

Jedan od ključnih elemenata podnošenja je kapitalni plan tvrtke, prema čijim se podacima planira uložiti više od 3,9 milijardi CAD.

“Naš kapitalni plan pomoći će osiguranju održivog, u budućnosti spremnog i učinkovitog sustava pomorskog prijevoza, pružajući iznimno i povoljno iskustvo putovanja usmjereno na kupce”, komentirao je Mark Collins, predsjednik i izvršni direktor tvrtke BC Ferries.

“U izradi našeg plana, prepoznajemo da odluke koje donosimo danas moraju razmišljati o načinu na koji će ljudi putovati sutra. Planiramo fleksibilniju trajektnu uslugu koja uzima u obzir prijelaz energije s nižim udjelom ugljika i koja se može kupcima pružiti pouzdanost, dostupnost i izbor”, dodao je Collins.

BC Ferries nedavno je objavio rezultate drugog tromjesečja za tri mjeseca koja su završila 30. rujna 2018. Neto dobit tvrtke za drugo tromjesečje 2019. godine iznosila je 90,9 milijuna CAD, u usporedbi s neto zaradom od 98,4 milijuna CAD za isti kvartal prethodne godine. Na godišnjoj razini neto dobit je iznosila 96,9 milijuna CAD, 18,9 milijuna CAD manje nego u istom razdoblju prošle godine. Smanjenje neto zarade prvenstveno je posljedica inicijativa koje su smanjile cijene, kao i povećanje broja plovidbi na popularnim rutama, što je povećalo troškove poslovanja.

“Kako bismo pružili našim kupcima uslugu koju očekuju od BC Ferries, dodali smo plovidbu gdje je to moguće na različitim rutama i produženim rasporedom kako bismo zadovoljili potražnju”, objasnio je Collins.

“BC Ferries je imao 288 (640 godišnjih) dodatnih kružnih putovanja u usporedbi s istim razdobljem prošle godine u cijelom sustavu i prilagodio je rasporede za rute koje rade na terminalu Horseshoe Bay”, dodao je Collins.

BC Ferries pruža usluge trajektnog prijevoza na zapadnoj obali Kanade na 25 ruta, koje trenutno podupire 35 brodova i 47 terminala, a također upravlja udaljenim rutama putem ugovora s nezavisnim operatorima.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.