Austal gradi katamaran za Trinidad i Tobago

166
Foto: Austal

Australski brodograditelj Austal potpisao je sporazum o izgradnji brzog katamarana za prijevoz vozila i putnika za Trinidad i Tobago.

Prema ugovoru vrijednom 97,7 milijuna AUD s National Infrastructure Development Company (NIDCO), koja je u vlasništvu Vlade Republike Trinidad i Tobago (GORTT), brodograditelj će projektirati i izgraditi 94-metarski brod, predviđen za isporuku sredinom 2020.

Brod, nazvan „AutoExpress“, pružat će brze operacije prijevoza putnika i vozila na ruti između otoka Trinidada i Tobaga. Jedinica je izvedba dvaju 109-metarska AutoExpress brodova koje je Austal dizajnirao u posljednje dvije godine nakon intenzivnog razvojnog programa i stoga uključuje mnoge iste značajke dizajna.

„AutoExpress“ će biti izgrađen u Austalovom novom brodogradilištu u Vung Tau u Vijetnamu, koje je započelo s radom 1. studenog 2018. Kao rezultat ugovora, Austal sada očekuje da će novo brodogradilište u Vijetnamu biti profitabilno u svojoj prvoj godini poslovanja i brzo se proširiti na više od 450 zaposlenika jer ih je trenutno manje od stotinu.

Nova jedinica namijenjena je za prijevoz 926 putnika i 250 automobila pri brzini od 37,5 čvorova, a radit će na dnevnoj usluzi između otoka Trinidada i Tobaga.

Ugovor je uslijedio nakon objave Vlade Trinidada i Tobaga u rujnu 2018. godine. Nakon toga NIDCO je financirao ograničeni program ranijih poslova kako bi zaštitio raspored isporuke plovila.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.