Fugro i L3 ASV surađuju u kreiranju autonomnih brodova za tržište istraživanja

145
Foto: Fugro

Nizozemska tvrtka Fugro potpisala je zajednički razvojni sporazum s L3 ASV-om, pružateljem tehnologije bespilotnih i autonomnih brodova, kako bi stvorio sljedeću generaciju autonomnih brodova za tržište komercijalnih istraživanja.

Partnerstvo okuplja stručnost obje tvrtke za zajednički razvoj različitih bespilotnih brodova (USV), priopćio je Fugro.

Isporuka prvog USV-a, namijenjenog srednjem i velikom hidrografskom ispitivanju, zakazana je za drugi kvartal 2019., dodaje tvrtka.

“Vjerujemo da se s vremenom značajni dio naše morske djelatnosti može optimizirati korištenjem autonomne i daljinski upravljane tehnologije i uzbuđeni smo što smo postigli sporazum s L3 ASV-om”, rekao je Wim Herijgers, direktor Innovation Marine za Fugro.

“Ovo partnerstvo usklađeno je s našom strategijom kako bi iskoristila tehnologija i smanjila izloženost offshore osoblja te učinila naše poslovanje učinkovitijim”, dodao je Herijgers.

Vince Dobbin, direktor prodaje i marketinga na L3 ASV dodao je: “Oduševljeni smo što možemo udružiti snage s Fugrom, kombinirajući našu stručnost bez posade sa njihovom neusporedivom globalnom sposobnošću istraživanja. Ovo partnerstvo će generirati val promjena kroz cijelu industriju morskih istraživanja, nudeći nove načine prikupljanja više podataka, učinkovitije i sigurnije”, istaknuo je Vince Dobbin, direktor prodaje i marketinga tvrtke L3 ASV.

RI

IZVOROffshore Energy Today
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.