Finnlines gradi još ekoloških brodova

160
Foto: Finnlines

Finski RoRo i operater putničkih usluga Finnlines, dio Grimaldi Grupe, otkrio je planove za narudžbu još ekološki prihvatljivijih brodova.

Nova bi narudžba uslijedila nakon niza inicijativa koje je tvrtka pokrenula za promicanje održivosti okoliša, uključujući narudžbu tri nova RoRo broda.

“Daljnji resursi bit će uloženi u novu seriju suvremenih velikih ekoloških RoPax brodova koji će biti isporučeni u razdoblju od tri do četiri”, najavio je Emanuele Grimaldi, predsjednik i izvršni direktor Grupe.

“Finnlines je napravio čitav niz konkretnih ulaganja i akcija za promicanje ekološke održivosti i korporativne društvene odgovornosti. Ove aktivnosti uključuju sustave za pročišćavanje na 21 brodu, obnovu flote i optimizaciju rute, praćenje goriva, poboljšanje propulzije i ulaganja u produljenje brodova te razvijanje višestrukih projekata novogradnji s ciljem smanjenja emisije”, rekao je Grimaldi.

“Već prije deset godina bili smo preteča kada smo uložili više od milijardu eura u vrlo modernu flotu i naručili tri suvremena i ekološka RoRo broda. Na taj način nastavljamo s naporima na daljnjem poboljšanju operativne i ekološke učinkovitosti i ulažemo oko 200 milijuna eura u ove tehnološki i ekološki napredne RoRo brodove”, dodao je.

Finnlines je u svojim financijskim rezultatima predstavio nove investicijske planove za razdoblje od siječnja do rujna 2018. Tijekom devetomjesečnog razdoblja, rezultat tvrtke porastao je na 75,3 milijuna eura s 67,8 milijuna eura u odnosu na isto razdoblje lani.

Štoviše, prihodi su porasli na 447,9 milijuna eura u prva tri tromjesečja 2018., sa 404,5 milijuna eura u istom razdoblju 2017. godine.

Volumen tereta prevezen tijekom siječnja i rujna iznosio je oko 575 (530 u 2017.) tisuća teretnih jedinica, 114 (101) tisuća automobila (bez osobnih automobila) i 933 (962) tisuća tona tereta koji nije moguće mjeriti u jedinicama. Osim toga, prevezeno je oko 530 (496) tisuća privatnih i komercijalnih putnika.

Tijekom trećeg tromjesečja Finnlines je radio sa, u prosjeku, 20 brodova.

“Zadovoljni smo našim trenutnim napretkom kako operativno tako i financijski, a mi smo na putu da postignemo izvrstan rezultat – još jednom – 2018. godine”, zaključio je Grimaldi.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.