Donirana batana ukras šetnice, dar Ivana i Dijane Galović

A. D.

120
Foto: Glas Istre

Na šetnici između porečke jezgre i Picala, točnije na zelenoj površini raskrižja Tesline i Kalčićeve ulice, ovih je dana postavljena batana koju su donirali Ivan i Dijana Galović.

– Nakon godina stajanja i služenja na moru vrijeme je učinilo svoje i batana je dotrajala, pa smo došli na ideju da je doniramo Gradu, koji će je obnoviti i postaviti kao eksponat na lokaciju koju smatra prikladnom. Grad je ideju prepoznao, reagirao i ideja se ostvarila, što nam je iznimno drago. Svojoj batani želim dugo i mirno putovanje, sada nekim drugim i mirnijim vodama, rekao je u povodu donacije Ivan Galović.

Inače, drvena batana koja će ukrašavati ovaj dio grada, izrađena je 1986. godine u radionici starog majstora u Puli, a sada je na novu lokaciju postavljena u dogovoru s vlasnicima i Mjesnim odborom Mate Balota, a još predstoji postaviti pločicu s imenom obitelji-donatora.

– Pločica će biti samo mala zahvala obitelji Galović na ovoj vrijednoj donaciji. I ova će batana, uz onu na Vialama, biti jedan lijepi podsjetnik na ribarsku tradiciju naših krajeva, napominju iz Grada.

Naime, prošle je godine popularna batana “Baby” sanirana i ponovno postavljena na zelenu površinu kraj porečkih Viala, a od ove jeseni još jedna batana ukrašava grad.

IZVORGlas Istre
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.