Zadar je tek treća luka po dolasku kruzera – daleko iza Dubrovnika i Splita

R. I.

212
Foto: Pomorac.net

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o kružnim putovanjima stranih brodova u Hrvatskoj do rujna ove godine. Rezultati pokazuju da su u hrvatske luke u tom razdoblju uplovila 64 kruzera na kojima je ostvareno 554 kružnih putovanja. Prevezli su 834 tisuće putnika.

Zadar je treća najposjećenija luka brodova za kružna putovanja, pokazuju podaci Državnog Zavoda za statistiku. Taj podatak neće popraviti ni 12 dolazaka kruzera tijekom listopada te sezona s većim brojem putnika nego lani a koja završava 17. studenog.  Zatvara je Celebrity Eclipse s najavljeni 2 850 putnika.

Najviše ticanja kruzera  imala je luka Dubrovnik (417 posjeta), slijede luke Split (198 posjeta) i Zadar s ukupno 100 dolazaka.

Od ukupno 554 kružna putovanja, najviše putovanja ostvareno je u Dubrovačko-neretvanskoj (55,8 posto) i Splitsko-dalmatinskoj županiji (24,7 posto), što je ukupno 80,5 posto, Ostatak kolača kruzing industrije, od 19,5 posto dijele tri županija: Zadarska s udjelom od  6,3 posto, Istarska se približila s 5 8 posto, Šibensko-kninskoj s 5,2 posto, te Primorsko-goranska s 2,2 posto

IZVOR057info.hr
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.