SunStone naručio treći ekspedicijski brod za krstarenje

200
Foto: SunStone

SunStone Ships sa sjedištem u Miamiju iskoristio je opciju broj dva za X-BOW ekspedicijski brod za krstarenje, pokazuju podaci brodograditelja Ulstein.

Novi brod, koji će imati ime „Ocean Victory“, predviđen je za isporuku iz brodogradilišta China Merchants Heavy Industry (CMHI) u ožujku 2021. Nakon isporuke, jedinica će započeti plovidbu prema dugoročnom ugovoru o najmu za kompaniju Victory Cruise Lines.

SunStone Ships je izvorno imao jedan fiksni ugovor i devet opcija za ekspedicijske brodove i paket opreme u Ulsteinu još od 2017. godine. Početkom listopada 2018. SunStone Ships je prihvatio prvu opciju u brodogradilištu CMHI za seriju ekspedicijskih kruzera Infinity dizajna.

“Zadovoljni smo brzim prihvaćanjem brodova Infinity klase. Čini se da je naš europski dizajn i tehnologija, zajedno s nižim ukupnim operativnim troškovima, uklapa na tržište malih i ekspedicijskih brodova”, izjavio je Niels-Erik Lund, predsjednik i direktor tvrtke SunStone.

Ti brodovi imaju duljinu od 104,3 metara i širinu 18,4 metara. „Ocean Victory“ će imati smještaj za 100 članova posade i 200 putnika. Trup će biti imati Polar klasu 6, Polar code Cat B, DP sustav i zero-speed stabilizatore.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.