Naoružani pirati oteli četiri člana posade s broda kod Konga

385
Foto: ilustracija / EUNAVFOR

Četiri člana posade neimenovanog tegljača/opskrbnog broda pod zastavom Singapura oteta su 29. listopada oko 60 nautičkih milja južno od Republike Kongo i zapadnoj Africi, izvijestio je ReCAAP.

Skupina od deset naoružanih muškaraca ukrcala se na usidreni brod, napala posadu i oštetila brodsku radio opremu prije no što je otela zapovjednika broda, upravitelja stroja, prvog časnika stroja i člana posade palube.

Oteti pomorci prebačeni su na tanker pod panamskom zastavom koji su prethodno oteli pirati i zaplovio prema Nigeriji, objasnio je ReCAAP.

Priopćeno je da su drugi časnik stroja i mazač pretrpjeli manje ozljede tijekom incidenta, dok je ostala posada dobro. U priopćenju se također dodaje da nije ukraden niti jedan predmet s broda.

“Aktiviran je Emergency Response Team (ERT) i brod je s preostalih jedanaest članova posade nastavio prema luci Pointe-Noire u Republici Kongo”, navodi ReCAAP.

Prema informacijama tvrtka je zatražila da medicinski tim procijeni zdravstveno stanje posade te da im pruži pomoć i emocionalnu podršku.

Rečeno je također da su lokalne vlasti uspostavile kontakt s brodom.

“Pomorska i lučka uprava Singapura kontaktirala je nadležne vlasti i zatražila pomoć nigerijske mornarice da nastavi potragu za tankerom i otetom posadom”, zaključio je ReCAAP.

Još jedan brod napadnut je istog dana kod Konga. Radi se o LPG tankeru koji je obavljao operacije bunkeringa oko 101 nautičke milje zapadno od Pointe Noire u Republici Kongo.

Tanker je bio prisiljen zaustaviti postupak bunkeringa i kako bi se izbjegao ukrcaj napadača.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.