Luka Napier stvara prostor za veće brodove

132
Foto: Wikimedia Bgabel CC BY-SA 3.0

Novozelandska luka Napier dobila je odobrenje za izgradnju dodatnog pristaništa na svom kontejnerskom terminalu za smještaj većih brodova i ublažavanje rastućeg zagušenja povećanja količine tereta.

Predloženo pristanište od 350 m na sjevernom dijelu kontejnerskog terminala odobrilo je troje neovisnih povjerenika koje je angažiralo Regionalno vijeće Hawke’s Baya da pregleda prijave.

Odobrenje je uslijedilo nakon trogodišnjeg konzultacijskog procesa s ciljem minimiziranja učinka projekta na okoliš, posebno predloženog programa jaružanja projekta.

Glavni izvršni direktor Luke Napier Todd Dawson izjavio je kako neki dioničari neće biti zadovoljni aspektima odluke, oni koji su se zalagali da iskopani materijal odlaže blizu Westshorea i oni koji su htjeli da bude dalje od predloženih 5 km.

“Luka se uključila u jedan od najstrožih procesa suglasnosti koji je prošla svaka novozelandska luka. Imali smo više od 100 uvjeta, uključujući devet planova upravljanja, a oni su sada formalni dio suglasnosti”, dodao je Dawson.

“Kao i opsežan rad na projektu koji je osjetljiv za okoliš, nadamo se da će uvjeti za kontinuirano praćenje utjecaja izgradnje i jaružanja uvjeriti dioničare da će njihovi interesi biti zaštićeni”, zaključio je Dawson.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.