Tanker za asfalt pretrpio požar u strojarnici kod Nantucketa

263
Foto: USCG/Petty Officer 3rd Class Steven Strohmaier

Tanker za prijevoz asfalta pod zastavom Hong Konga ostao je onesposobljen kod otoka Nantucket u Massachusettsu, nakon što je u ranim jutarnjim satima 5. listopada izbio požar u strojarnici.

Tanker „Feng Huang AO“, duljine 479 stopa i s 21 članom posade, pretrpio je požar u strojarnici dok je plovio 57 milja jugoistočno od otoka Nantucket prema luci New York.

Američka Obalna straža izvijestila je da je požar ugašen pomoću ugrađenog sustava za gašenje požara te da nije bilo prijavljenih ozljeda članova posade, niti izvješća o zagađenju. Električni generatori i glavni motor onesposobljeni su zbog požara.

Cutter „Legare“ Obalne straže preusmjeren je na to područje kako bi pomogao brodu u nevolji, dok su vlasti poslale tegljač kako bi uzeo „Feng Huang AO“ u tegalj.

Operacija vuče prema New Yorku započela je u nedjelju ujutro dok je osoblje Obalne straže sektora New York pažljivo pratilo tranzit brodova kroz to područje.

Američke vlasti provele su zajedničko sigurnosno ispitivanje onesposobljenog tankera s asfaltom, a inspektori su se ukrcali na brod kako bi procijenili oštećenje i osigurali sigurnost broda prije ulaska u luku New York.

“Bio je ozbiljan požar strojarnice koji je oštetio brojne brodske sustave i sretni smo što nije bilo ozljeda članova posade”, rekao je kapetan Jason Tama, zapovjednik Obalne straže u New Yorku.

Obalna straža je izjavila da će „Feng Huang AO“ ostati u luci sve dok se popravak ne završi. Uzrok vatre na brodu je pod istragom.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.