Containerships pojačao knjigu narudžbi na ukupno šest jedinica

215
Foto: Containerships

Finska tvrtka Containerships, koju je nedavno kupio francuski CMA CGM, dodaje još dva kontejnerska broda na LNG pogon u svoju knjigu narudžbi u Kini.

Objavljujući krštenje trećeg i četvrtog broda na LNG u brodogradilištu Wenchong u Kini, tvrtka je rekla da je s brodograditeljem potpisala preliminarni ugovor za peti i šesti brod.

Ugovor je potpisan u ljeto ove godine, no daljnje pojedinosti nisu otkrivene.

Dva broda, koja su prošli tjedan krštena u Kini, nazvana su M/S „Containerships Finn“ i M/S „Containerships“.

Prema informacijama, zbog prirode izgradnje brodova na LNG pogon, tvrtka je morala pomaknuti datume isporuke svoje četiri novogradnje.

Prema trenutnom rasporedu isporuke, prva dva broda, krštena u svibnju ove godine, bit će isporučena Containershipsu tijekom 2018., a posljednja dva u razdoblju od siječnja do ožujka 2019.

Prvi kontejneraš M/S „Containerships Nord“, trebao bi započeti svoje posljednje testne plovidbe tijekom listopada.

“Iako smo bili prisiljeni prekinuti isporuku LNG broda za nekoliko mjeseci, sretan sam što mogu reći da se nisu pojavili problemi koji bi mogli ugroziti cijeli projekt. M/S „Containerships Nord“, naša prva novogradnja, uspješno je obavila testnu plovidbu u srpnju”, izjavio je izvršni direktor Kari-Pekka Laaksonen.

“Prije pet godina, posvetili smo se najvećoj investiciji u povijesti tvrtke i počeli graditi prvi europski opskrbni lanac na LNG osnovi gotovo od nule. Očito je da, kao prva logistička tvrtka koja je to učinila, nije bilo lako, ali još uvijek vjerujem da ima načina. Okoliš treba nova rješenja, a vlasti i naši kupci zahtijevaju više ekoloških prometnih mogućnosti.”

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.