Prvi put veslačka regata ‘Didov veslun’

I. Š.

597
Foto: ilustracija / Mirsad Mešinović

Najbolji veslači Murtera, Betine, Jezera i Tisnog sudjeluju u nedjelju 16. rujna na murterskoj prvoj regati Didov Veslun koju organizira udruga Latinsko idro s ciljem promicanja vrijednosti drvenog broda i tradicionalnih načina plovidbe.

Obilježavajući dvadeset godina osnutka, udruga Latinsko idro veslačku regatu gajeta organizira uz želju da se tradicijsko veslanje oživi i proširi poput tradicijskog jedrenja ‘na latinsko idro’.

Veslačkim posadama priključiti će se i njihova ‘kopnena’ podrška u vidu predstavnika svakog mjesta pa će tako na trgu Rudina domaći i gosti imati priliku posjetiti štandove opremljene kao zabavno- prezentacijske centre mjesta Betina, Murter, Jezera i Tisno.

Fešta od tradicije bit  će pojačana predstavnicima Muzeja drvene brodogradnje iz Betine, KUD-ovima iz Betine i Jezera Koledišće,  te koncertom sastava Bolero.

Program počinje na trgu Rudina u  nedjelju 16. rujna od 17 sati, a start regate je u 18,30 sati. Regata se snima iz zraka i sa pratećeg broda te uživo projicira na platno na trgu Rudina uz komentar uživo.

IZVORŠibenik IN
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.