Prvi put veslačka regata ‘Didov veslun’

I. Š.

1068
Foto: ilustracija / Mirsad Mešinović

Najbolji veslači Murtera, Betine, Jezera i Tisnog sudjeluju u nedjelju 16. rujna na murterskoj prvoj regati Didov Veslun koju organizira udruga Latinsko idro s ciljem promicanja vrijednosti drvenog broda i tradicionalnih načina plovidbe.

Obilježavajući dvadeset godina osnutka, udruga Latinsko idro veslačku regatu gajeta organizira uz želju da se tradicijsko veslanje oživi i proširi poput tradicijskog jedrenja ‘na latinsko idro’.

Veslačkim posadama priključiti će se i njihova ‘kopnena’ podrška u vidu predstavnika svakog mjesta pa će tako na trgu Rudina domaći i gosti imati priliku posjetiti štandove opremljene kao zabavno- prezentacijske centre mjesta Betina, Murter, Jezera i Tisno.

Fešta od tradicije bit  će pojačana predstavnicima Muzeja drvene brodogradnje iz Betine, KUD-ovima iz Betine i Jezera Koledišće,  te koncertom sastava Bolero.

Program počinje na trgu Rudina u  nedjelju 16. rujna od 17 sati, a start regate je u 18,30 sati. Regata se snima iz zraka i sa pratećeg broda te uživo projicira na platno na trgu Rudina uz komentar uživo.

IZVORŠibenik IN
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.