Teekay Tankers zatvorio prodaju i ponovni najam za šest Aframaxa

341
Foto: Pexels CC0 Creative Commons licenca

Vlasnik i operater tankera Teekay Tankers završio je i zatvorio prethodno najavljenu transakciju prodaje i ponovnog najma za šest Aframax tankera.

Brodovi o kojima je riječ su „Whistler Spirit“, „Blackcomb Spirit“, „Emerald Spirit“, „Garibaldi Spirit“, „Tarbet Spirit“ i „Peak Spirit“.

Kao rezultat toga, tvrtka je povećala svoju likvidnost za oko 60 milijuna dolara nakon otplate dospjelih dugova vezanih uz ove jedinice.

Teekay Tankers je obavijestio da je financiranje dio njegovih inicijativa za financiranje koje je objavljeno 2. kolovoza 2018. godine.

Kao dio transakcije, tvrtka će unajmiti brodove bez posade na 9 do 10 godina. Osim toga, tvrtka ima opcije kupnje za svaki brod počevši nakon dvije godine i obvezu kupnje za svaku jedinicu po isteku svakog ugovora.

“Drago nam je što smo uspješno izvršili ovu značajnu inicijativu za financiranje uz dovršetak ove transakcije prodaje i ponovnog najma. Povećali smo neto poziciju likvidnosti za dodatnih 60 milijuna dolara, produljili rok dospijeća duga i nastavili raditi na drugim inicijativama likvidnosti”, rekao je Kevin Mackay, predsjednik i izvršni direktor Teekay Tankersa.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.