Rostock opskrbljuje brodove AIDA-e energijom s kopna

200
Foto: AIDA Cruises

Njemačka kompanija AIDA Cruises potpisala je Deklaraciju namjere s njemačkom saveznom pokrajinom Mecklenburg – Zapadna Pomeranija, Hansticom i Sveučilišnim gradom Rostockom i lukom Rostock kako bi zajednički promovirali ekološki prihvatljivu i održivu plovidbu kruzera u Rostocku.

Svrha sporazuma je, analogna Hamburgu i Kielu, izgraditi obalnu elektranu za brodove na kružnim putovanjima u luci Rostock.

Već u 2020. godini prvi brodovi AIDA Cruisesa trebali bi biti opskrbljeni energijom s kopna dok su vezani u Rostock-Warnemünde.

Stoga će AIDA Cruises svoje brodove koji redovito pristaju u Rostock-Warnemündeu u potpunosti opremiti za priključak na kopnu.

“Potpisujemo zajedničku deklaraciju kako bi se na budućim krstarenjima mogla isporučiti energija s kopna u luci Rostock. Uvjeren sam da je to dobar korak i važan je doprinos održavanju održivog cruising turizma”, izjavila je Manuela Schwesig, premijerka pokrajine Mecklenburg-Zapadna Pomeranija.

“S našom strategijom Green Cruisinga ulažemo milijarde eura u buduće cruising tržište – kako u području održivih tehnologija propulzije, korištenjem LNG-a ili energije s kopna”, rekao je Felix Eichhorn, predsjednik AIDA-e.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.