Trafigura želi izgraditi VLCC terminal u zaljevu Teksasa

325
Foto: Trafigura

Texas Gulf Terminals, Inc. tvrtke Trafigura podnio je zahtjev za izdavanje dozvole za izgradnju novog offshore deepwater lučkog objekta u Teksasu.

Primjena je u skladu s rastom proizvodnje nafte u SAD-u i pratećim rastom izvoza nafte.

Kako je otkrio globalni trgovac, terminal bi mogao izravno i u potpunosti krcati VLCC brodove i ostale tankere preko SPM sustava (single-point mooring buoy) .

Korištenje SPM-a uklanja brodski promet u unutarnjim lukama, kao i “dvostruku obradu” iste sirove nafte, smanjujući mogućnost izlijevanja prilikom transfera sirove nafte.

“Projekt Texas Gulf Terminals će proizvođačima sirove nafte u SAD-u, osobito operaterima u Teksasu, omogućiti sigurniji, čišći i učinkovitiji pristup VLCC brodovima, čime se osigurava da se ekonomske i radne koristi od povećane proizvodnje domaće sirove nafte u potpunosti mogu realizirati upravo ovdje kod kuće”, izjavio je Corey Prologo, direktor Texas Gulf Terminals Inc. i direktor tvrtke Trafigura, Sjeverna Amerika.

Projekt Texas Gulf Terminals je najnovija investicija tvrtke Trafigura u SAD-u, koji uključuje gotovo milijardu dolara ulaganja u izvozni terminal i razdjeljivač kondenzata u Corpus Christi, Texas (Buckeye) i izgradnju Burnside Bulk Storage Terminala u Darrowu u Louisiani.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.