Nepoznati brod uključen u sudar s ribaricom i bijeg s mjesta nesreće

975
Foto: ilustracija / Pixabay CC0 Creative Commons licenca

Nepoznati trgovački brod sudario se s indijskim ribarskim brodom „Oceanic“ pri čemu su trojica ribara poginula, dvojica su hospitalizirana dok ih je devet nestalo.

U tom trenutku na ribarskom brodu bilo je 14 ribara indijske nacionalnosti. Indijsko Ministarstvo prometa potvrdilo je da su trojica preminula, dok su dvojica pretrpjela ozljede te su prebačeni u bolnicu.

Mjerodavne vlasti pokrenule su operaciju traganja i spašavanja u koju su uključena tri zrakoplova i tri brodice indijske mornarice i indijske Obalne straže kako bi pronašli preostalih devet ribara. Ministarstvo je dodalo da je 40 ribarskih brodova također dobrovoljno uključeno u operaciju pretraživanja.

Sudar su dogodio 7. kolovoza u ranim jutarnjim satima oko 75 kilometara od obale sela Chettuva, Kerala na zapadnoj obali Indije, priopćilo je Ministarstvo, dodavši kako je glavna uprava za promet brodova pokrenula istragu o incidentu.

Nakon analize i pronalaženja pozicija svih trgovačkih brodova koji su prolazili kroz područje u vrijeme incidenta, pronađeno je da su dva broda u najbližoj blizini zabilježili slučaj nezgode, te su savjetovani da ne napuštaju indijske vode do daljnjeg. Pored toga, Ministarstvo je obavijestilo da u ovoj fazi nije isključena mogućnost uključivanja još dva trgovačka broda.

Dvije ekipe istražitelja iz Kochija i Mumbaiju razmještene su radi provjere pregleda sumnjivih brodova.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.