Nepoznati brod uključen u sudar s ribaricom i bijeg s mjesta nesreće

907
Foto: ilustracija / Pixabay CC0 Creative Commons licenca

Nepoznati trgovački brod sudario se s indijskim ribarskim brodom „Oceanic“ pri čemu su trojica ribara poginula, dvojica su hospitalizirana dok ih je devet nestalo.

U tom trenutku na ribarskom brodu bilo je 14 ribara indijske nacionalnosti. Indijsko Ministarstvo prometa potvrdilo je da su trojica preminula, dok su dvojica pretrpjela ozljede te su prebačeni u bolnicu.

Mjerodavne vlasti pokrenule su operaciju traganja i spašavanja u koju su uključena tri zrakoplova i tri brodice indijske mornarice i indijske Obalne straže kako bi pronašli preostalih devet ribara. Ministarstvo je dodalo da je 40 ribarskih brodova također dobrovoljno uključeno u operaciju pretraživanja.

Sudar su dogodio 7. kolovoza u ranim jutarnjim satima oko 75 kilometara od obale sela Chettuva, Kerala na zapadnoj obali Indije, priopćilo je Ministarstvo, dodavši kako je glavna uprava za promet brodova pokrenula istragu o incidentu.

Nakon analize i pronalaženja pozicija svih trgovačkih brodova koji su prolazili kroz područje u vrijeme incidenta, pronađeno je da su dva broda u najbližoj blizini zabilježili slučaj nezgode, te su savjetovani da ne napuštaju indijske vode do daljnjeg. Pored toga, Ministarstvo je obavijestilo da u ovoj fazi nije isključena mogućnost uključivanja još dva trgovačka broda.

Dvije ekipe istražitelja iz Kochija i Mumbaiju razmještene su radi provjere pregleda sumnjivih brodova.

RI

IZVORWorld Maritime News
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.