Lučka uprava: Izvođač sam plaća dodatne radove

Bojan Purić

311
Foto: Bojan Purić

Naknadni radovi spajanja ormarića za struju i vodu na pristaništu s opskrbnim mrežama izvedeni su na račun izvođača – kažu u Županijskoj lučkoj upravi Mali Lošinj o radovima na pristaništu na otoku Susku.

“Izvođač ‘Sun Adria’ (u zajednici ponuditelja s tvrtkama ‘BSK Commerce’ i ‘Vodogradnja’, op.a.) po ugovoru je imao kraj radova do 31. kolovoza. Pošto je investicija od državnog i županijskog interese, dan im je rok preko uobičajenog za takve radove, 15. lipnja. Projektom napravljenom 2010. godine, u planu nije bio desalinizator morske vode, a projektant nije predvidio spoj rive sa strujom i vodom, iako je trebao. Zato su se ti radovi pojavili u obliku dodatnih, na račun izvođača, kako je i potpisano ugovorom iz studenog 2016. godine”, kazao nam je Filip Balija, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj, dodajući da su sa srijedom radovi završeni, a da će u petak izvođač napustiti otok.

Upravo završenim radovima pristanište na Susku je dograđeno za nova 84 metra duljine, u obliku slova “L”, a nova riva služit će za privezivanje brodova na postojećim linijama – onoj kojom je Susak spojen s Lošinjem, odnosno s Rijekom, kao i za najavljenu međunarodnu liniju Trst – Rovinj – Pula – Susak – Mali Lošinj. “Dio pristaništa služit će za komunalne vezove, približno šesnaest, čime ćemo u cijelosti riješiti listu zahtjeva”, navodi Balija. Izrađena je i trajektna rampa za neku eventualnu buduću liniju. Od 2016. godine u ove je radove Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uložilo 9,5 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija 3 milijuna, Županijska lučka uprava Mali Lošinj 4,5 milijuna, a Grad Mali Lošinj milijun i pol kuna. Službeno otvaranje u planu je za sredinu, odnosno drugu polovicu kolovoza.

Postoji plan da se radovi na Susku nastave trećom i četvrtom fazom, njima doda još 42 metra rive, no za to sredstva još nisu osigurana, pa samim time ne postoje ni zacrtani datumi početka i završetka radova.

IZVOROtoci.net
Podijeli objavu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.